Troben restes d'un edifici romà fora de les Muralles de Tarragona

Les intervencions arqueològiques al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil també han documentat també un jaciment d'aigües naturals
Ja ha acabat la segona fase de la intervenció arqueològica al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona i  s'han trobat restes d'un gran edifici d'època romana situat extramurs de la ciutat, al suburbi nord-accidental de Tàrraco. Les obres s'han portat a terme al carrer López Peláez i està previst que es facin pisos socials a la zona.
 
L'edifici en qüestió presenta una cronologia inicial del segle II dC, d'època flavia, encara que també s'han trobat evidències clares d'una activitat fins i tot anterior a aquesta data. Al segle III l'edifici va quedar totalment abandonat, fins que prop del segle IV es reprèn l'activitat, en aquell cas de tipus constructiva i funerària, fins al segle VI.
 
Obrera treballant a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil
Obrera treballant a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil | ACN

 

 

Un jaciment d'aigües naturals, l'altra troballa a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona

Una altra troballa a la zona ha estat una estructura baix imperial destinada a la captació d'aigües subterrànies gràcies a un arc de mig punt. Tot just sota d'aquesta estructura es troba un jaciment d'aigües naturals, amb el qual els romans tenien sota control les humitats de l'aigua. 
 
La directora de l'excavació, Judith Siurana, ha assegurat que «els indicis porten a pensar que no és un espai residencial, sinó un espai productiu i d'emmagatzematge molt ben ubicat, prop d'una de les portes de la muralla de la ciutat». Després de la crisi del segle IV, els romans utilitzaven aquesta font per a consumir aigua sense un cost extra.
 
Un cop passi l'estiu, la previsió és que es comenci la construcció d'un edifici amb una trentena d'habitatges a preu social que ja han estat venuts. A més, també es construiran 27 aparcaments, 31 trasters i dos locals comercials ubicats a la planta baixa. Cal destacar que aquesta construcció no comportarà cap tipus d'afectació a les restes arqueològiques.  
 
A l'antiga caserna de la Guàrdia Civil s'han trobat restes d'un edifici d'època romana
A l'antiga caserna de la Guàrdia Civil s'han trobat restes d'un edifici d'època romana | ACN