Façana del Teatre Metropol de Tarragona

L'edifici del Teatre Metropol necessita actuacions d'urgència: «Ruïna imminent»

S'ha tapiat l'accés als habitatges des de la Rambla Nova i s'ha apuntalat tot l'immoble

L'edifici del Teatre Metropol de Tarragona, ubicat al número 46 de la Rambla Nova, necessita actuacions urgents perquè es troba «en estat de ruïna imminent». Així ho ha explicat l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, citant un informe d'emergència sobre patologies estructurals que han elaborat els serveis tècnics d'arquitectura del consistori.

En aquest sentit, s'ha aconseguit desallotjar les persones que havien ocupat l'immoble, que finalment han acceptat marxar per voluntat pròpia, després que l'Ajuntament els hagi notificat aquest dimarts que l'edifici «no té garantida la solidesa estructural i suposava un perill per a la seva seguretat».

Els tres okupes s'allotjaran cinc dies gràcies a l'IMSST i se'ls recomanarà iniciar un acompanyament amb els Serveis Socials municipals.

Tapien l'accés als habitatges i apuntalen la finca

L'Ajuntament de Tarragona ha explicat que una vegada han marxat els okupes, s'ha tapiat la porta d'accés als habitatges des de la via pública i s'ha iniciat l'apuntalament de tota la finca, des de la planta soterrani fins a la quarta. Aquesta actuació suposarà que l'accés al Teatre Metropol a través de la Rambla Nova quedarà restringit i només es podrà fer a través del carrer Armanyà.

Després d'aquestes dues actuacions, el consistori tarragoní haurà de dur a terme altres accions amb caràcter urgent, com l’estudi i l’anàlisi integral de tota l’estructura de l’immoble, que posteriorment permetran encarregar un projecte executiu de l'enderroc de l’estructura existent i reforç estructural de les façanes i mitgeres amb els immobles veïns.

El Teatre Metropol, Bé Cultural d'Interès Nacional

Cal recordar, que la passada setmana el Teatre Metropol de Tarragona va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric. En aquest sentit, es va destacar que l'edifici té una «importància històrica i social a Tarragona», no només per la seva antiguitat com a equipament cultural referent a la ciutat, sinó també pel seu «arrelament històric a través del Patronat Obrer, que es remunta a mitjans del segle XIX».

Els habitatges de l'edifici del Metropol estan desocupats des de fa gairebé dues dècades i la voluntat de l'Ajuntament de Tarragona és convertir l'immoble en l'escola municipal de teatre.