Imatge de la font que EMATSA ha instal·lat a la Rambla Nova de Tarragona

EMATSA instal·la una font pública refrigerada a la Rambla Nova de Tarragona

Compta amb tres aixetes i l'aigua surt a uns quinze graus

L'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA) ha instal·lat la primera font refrigerada de la ciutat a la Rambla Nova, al tram més proper a la plaça Imperial Tàrraco. Segons ha explicat la companyia en un comunicat, es tracta d'una prova pilot i en les pròximes setmanes se n'analitzarà la funcionalitat i la conservació. Si el resultat és positiu, se'n col·locaran més.

La font té tres aixetes, una permet beure directament, una està pensada per omplir recipients i la tercera és a la part baixa perquè els animals de companyia també puguin beure. El sortidor té pintura antivandàlica i, a més de la connexió a la xarxa d'aigua, compta amb subministrament elèctric per mantenir l'aigua refrigerada a uns quinze graus.

El president d'EMATSA, Jordi Fortuny, ha explicat que «és una prova pilot que posem en marxa perquè l'accés universal a l'aigua és una de les qüestions que no podem defugir. Per instal·lar-ne més, mirarem la funcionalitat i la seva conservació i si ambdós paràmetres tenen bons resultats, en tindrem més a Tarragona».