Imatge d'un pou

L'empresa d'aigües de Tarragona inicia les obres de renovació dels pous Renau i Soler Bas

L'objectiu de l'empresa és el de garantir l'abastiment d'aigua en cas de fallada, apostant per la resiliència

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) inicia les obres de renovació dels pous de Renau i Soler Bas, que abasteixen a la població tarragonina. Es tracta de la substitució de les captacions, ja que les actuals estan arribant al final de la seva vida útil i seran reemplaçades per unes amb les mateixes característiques de concessió.

El pou Soler Bas és una captació de l'aqüífer del Camp de Tarragona, que abasteix principalment al barri de Bonavista. En canvi, el pou Renau recull l'aigua de l'aqüífer calcari mesozoic  del Montmell, tractant-se d'un pou amb molt de cabal, que abasteix en cas de fallada  al Consorci d’Aigües de Tarragona

Apostar per la resiliència

Fa uns anys, una avaria en una canonada del  Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que va suposar un tall de 48 hores de subministrament, va fer a l'entitat apostar per la resiliència, és a dir, diversificar, millorar i augmentar els recursos propis i, d’aquesta manera, poder garantir el subministrament d’aigua.  

D'aquesta manera, Ematsa desenvolupa un seguit d'accions per mantenir en perfectes condicions els pous dels quals disposa. El gerent de l'empresa, Daniel Milan, explica que «aquestes accions van orientades a fer un ús sostenible i eficient d’aquest fràgil recurs  que és l’aigua i garantir el seu accés amb totes les garanties a la població».

Les obres de renovació dels dos pous tenen un termini d’execució fins a final d’any, amb un cost total de 259.419,64 euros, sense IVA. La propera intervenció en la millora de les captacions prevista per l’any 2021 es realitzarà al pou de La Boella