Les quatre colles castellers de Tarragona durant la diada de Santa Tecla

Emoció en la represa castellera en una diada de Santa Tecla exprés

Les colles aixequen diversos castells en menys de 15 minuts

Els Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau, han reprès aquest dijous l'activitat amb una acció unitària amb motiu de la Festa Major de Santa Tecla.

Les quatre colles castelleres tarragonines han estrenat la represa de les diades. Una acció castellera que s'ha fet després de l'inici de la pandèmia, més enllà de les accions simbòliques que s'han anat celebrant durant aquests darrers temps amb la Covid-19.

Una diada de 15 minuts

La plaça de la Font de Tarragona ha tornat a acollir castells després de dos anys sense veure construccions castelleres. Cada colla tarragonina ha alçat un castell per ordre d'antiguitat i quatre pilars de cinc simultanis.

Els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau han fet la màxima construcció permesa pel protocol, el 3 de 7, i els Xiquets del Serrallo, de la seva banda, un 4 de 6 amb el pilar.

La Xarxa Santa Tecla, juntament amb l'Ajuntament de Tarragona i les quatre agrupacions de la ciutat, han elaborat un protocol sanitari per a aquesta acció. Els 450 castellers participants han passat un test d'antígens ràpid previ als dos assaigs i en l'actuació d'aquest dijous, en els quals no s'ha detectat cap cas positiu

L'acció, que ha durat no més de 15 minuts. A més, també ha comptat amb l'assistència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha conclòs amb vuit pilars de 4 simultanis de les quatre agrupacions de la ciutat.

La pròxima gran cita castellera serà a la plaça del Mercadal de Reus, el 3 d'octubre i reunirà la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró i l'agrupació amfitriona, els Xiquets de Reus.