L'empresa que gestiona la TAP estudiarà acomiadar Levantina Seguridad

La CUP de Tarragona va denunciar aquest dilluns que Levantina Seguridad estava vinculada amb l'extrema dreta i que els treballadors havien «coaccionat» molts assistents del Concurs de Castells

L'empresa que gestiona actualment la Tarraco Arena Plaça  (TAP) —propietat de la Diputació de Tarragona—, l'Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC), estudiarà trencar el vincle professional amb l'empresa de seguretat Levantina Seguridad, vinculada segons la CUP amb l'extrema dreta. APIC es planteja aquest escenari després de les crítiques d'un gran nombre d'assistents al Concurs de Castells d'aquest passat cap de setmana, que han denunciat «coaccions» i «insults» per part dels treballadors de Levantina. 

Des d'APIC asseguren que  «desconeixíem totalment el passat de Levantina Seguridad». De fet, el gerent de l'empresa, Jesús Feliz, ha recalcat a TarragonaDigital  que «nosaltres tenim contractats els serveis a l'empresa de seguretat Golden Service i són ells els que han subcontractat treballadors de Levantina Seguridad». 

Per tal d'aconseguir la ràtio de treballadors necessaris per un esdeveniment com el Concurs, que va aplegar més de 12.000 persones, Golden Service va haver de subcontractar «vigilants auxiliars, però no controladors d'accés» a Levantina Seguridad, segons ha informat Feliz. 

L'empresa que gestiona la TAP espera la resposta de Golden Service

APIC preguntarà a Golden Service per tal d'aclarir si tenia coneixements de les presumptes relacions entre Levantina Seguridad i l'extrema dreta.  «Quan tinguem una resposta, serà el moment de prendre decisions», ha assegurat el gerent de l'empresa que gestiona la TAP. 

«Nosaltres som empresaris, apolítics, però si no es compleixen els codis ètics, replantejarem la situació», ha afegit Feliz. Tot i així, ha recordat que els treballadors de Levantina Seguridad necessiten un permís dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional per poder treballar, «i ho tenien tot en regla», ha subratllat. 

APIC: «Som els mateixos que vam organitzar l'acte d'inici de campanya de l'1-O»

El gerent d'APIC ha criticat que des d'alguns mitjans de comunicació s'ha donat per fet la relació entre la seva empresa i Levantina Seguridad, i ha tornat a subratllar que «si la resposta de Golden Service no ens convenç, prendrem mesures, tal com faríem amb qualsevol proveïdor». 

D'altra banda, Feliz ha volgut recordar que «som els mateixos que vam organitzar l'acte d'inici de campanya del referèndum de l'u d'octubre el mes de setembre de l'any passat», que va aplegar més de 10.000 persones i va comptar amb l'assistència de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, entre d'altres.