Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els empresaris del sector turístic de Tarragona ciutat reclamen «major agilitat» a l'Ajuntament

Càmpings, hotelers i apartaments turístics defineixen com a «bona» la temporada tot i el descens del «2,1%» en les pernoctacions

Els representants dels càmpings, hotels i apartaments turístics de Tarragona ciutat després de la roda de premsa
Els representants dels càmpings, hotels i apartaments turístics de Tarragona ciutat després de la roda de premsa | TarragonaDigital.com

 

Els empresaris del sector turístic de Tarragona ciutat han llançat el toc d'alerta davant «la manca d'agilitat burocràtica de l'administració local» durant la roda de premsa de balanç de la temporada turística que han dut a terme aquest matí de dimarts, 27 de novembre, a la seu de l'associació d'hostaleria de la província de Tarragona, representants del sector dels càmpings, dels hotels, i dels apartaments turístics i hostals. 

Agustí Peyra, president de l'associació de càmpings; Xavier Jornet, president dels hotelers de Tarragona; i Íñigo Rosell, president de l'associació d'apartaments turístics i hostals, han coincidit en  valorar la temporada com a «bona, tot i el lleuger descens que s'ha viscut a les pernoctacions, que ha sigut d'un 2,1% , equivalent a 16.600 pernoctacions menys».

Aquesta caiguda, que s'ha produït durant la «temporada alta, de l'1 de juny al 15 de setembre», s'ha interpretat com un  toc d'alerta «davant la pèrdua de competitivitat  respecte a altres destinacions; nosaltres necessitem fer l'esforç d'invertir per poder competir amb la resta de mercats europeus però a la vegada ens és vital l'agilitat per part de les administracions» ha explicat Peyra.

El turisme francès ha caigut un 11% a Tarragona

La ciutat de Tarragona ha rebut durant aquest any, fins a 31 d'octubre, 1,5 milions de pernoctacions, de les quals 800.000 han sigut en temporada alta. Amb aquestes dades, Tarragona ciutat es consolida com a tercera destinació local de la província, per darrere de Salou i Cambrils. 

Segons Agustí Peyra, «els mercats estrangers tradicionals dels càmpings han registrat importants descensos: França, -11%; Alemanya, -3% i Bèlgica, -18%». «Això s'ha compensat per l'excel·lent comportament del client espanyol, sobretot català i del corredor de l'Ebre» ha reblat el president dels càmpings de Tarragona. 

Els representants del sector turístic de Tarragona ciutat, durant la roda de premsa
Els representants del sector turístic de Tarragona ciutat, durant la roda de premsa | TarragonaDigital.com

 

Peyra ha manifestat que «la paràlisi burocràtica manté bloquejades, només en el sector del càmping de Tarragona ciutat, inversions properes als 15 milions en tres anys, la quantitat que hem d'invertir per no perdre competitivitat. La lentitud burocràtica i la interpretació restrictiva sistemàtica de les normes és un altre factor que hem d'encarar. No pot ser que, per aconseguir una llicència en sòl no urbanitzable que són les nostres, passi un any i mig d'ençà que es fa l'expedient de la llicència fins que es resol».

Agustí Peyra ha reclamat que «el factor turisme impregni tots els departaments de l'Ajuntament, Turisme, patrimoni, medi ambient, i per això  necessitem un clar compromís de l'administració local».

Els hotelers volen «explotar la singularitat de Tarragona ciutat»

Xavier Jornet, president dels hotelers de Tarragona capital, ha assegurat que «venim de tres anys especialment bons en els quals l'escenari internacional ens ha beneficiat. La nostra situació no és exactament igual que la dels càmpings  però sí que  entenem que estem davant d'una tendència que ens ha de fer espavilar». «Per això volem donar importància al fet que som una destinació no massificada i esperem que s'aposti per potenciar la singularitat de la nostra ciutat» ha declarat Jornet. 

Per la seva banda, íñigo Rosell, el responsable dels apartaments turístics, ha subratllat que  «el repte de la ciutat és convertir-se en  un destí atractiu els 365 dies de l'any.  Hem de consolidar els nostres punts forts, com el patrimoni, la cultura, el comerç i les nostres platges, impulsant el turisme de negocis i de congressos, el turisme esportiu i l'universitari. Hem d'omplir l'hivern d'atractius per, des de Tarragona, potenciar la desestacionalització de l'activitat turística a la Costa Daurada».