Pla obert de l'autobus d'hidrogen que s'està provant aquests dies a Tarragona

L'EMT presenta el projecte d'autobusos urbans d'hidrogen a Navarra

Tarragona ha compartit la seva iniciativa al I Fòrum del Corredor de l'Hidrogen de l'Ebre, celebrat a Tudela

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona va participar aquest passat cap de setmana a Tudela (Navarra) al Fòrum del Corredor de l'Hidrogen de l'Ebre. En aquest sentit, l'EMT, representada pel seu president, Jordi Fortuny, va presentar el projecte d'implantació d'hidrogen als autobusos municipals de Tarragona.

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, va remarcar a Tudela que «el corredor és un gran projecte a escala europea que té com a objectiu la cooperació entre territoris. I una de les claus és la mobilitat, per això des de l’empresa de l'EMT tenim aquesta aposta tan decidida per la mobilitat amb zero emissions. Tarragona està liderant la transició energètica i la descarbonització en el marc de la creació de la Vall de l’Hidrogen Verd de Catalunya».

En aquest sentit, Fortuny ha explicat que «dels 43 projectes presents al Fòrum, gairebé la meitat estan ubicats a Catalunya i, principalment, a Tarragona».

Iniciatives de Navarra, Catalunya i el País Basc

El projecte d’hidrogen als autobusos municipals de Tarragona va ser un dels 43 projectes participants al Fòrum del Corredor de l'Hidrogen de l'Ebre, que es va celebrar aquest cap de setmana a la Ciutat Agroalimentària de Tudela (CAT). En aquest sentit, el Fòrum s'ha posat com a objectiu assolir una capacitat de producció de 400 MW el 2025 (que requereix 1,5 GW de producció renovable): 1,5 MW per al 2030 (6,5 GW de producció renovable).

L'acte va comptar amb la presència de la presidenta de Navarra, María Chivite; el conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial, Mikel Irujo; el director de l'Ens Basc de l'Energia, Iñigo Ansola; el director general d’Indústria i Pimes del Govern d’Aragó, Javier Navarro; i el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent.

Així mateix, també hi van assistir representants d’altres empreses i consorcis. A la jornada es van presentar iniciatives provinents de Navarra, Catalunya i el País Basc, representant tota la cadena de valor de l'hidrogen verd.