Una flota d'autobusos hibrids de l'EMT Tarragona

L'EMT licita l'adquisició i el manteniment de nous autobusos impulsats per hidrogen

Les dues licitacions compten amb el suport dels fons europeus Next Generation

L'Empresa Municipal de Transports Públics (EMT) de l'Ajuntament de Tarragona ha obert dues noves licitacions. Aquestes corresponen a l'adquisició, subministrament i manteniment de tres autobusos impulsats per pila d'hidrogen.

L'adquisició té l'objectiu d'assolir una de les línies estratègiques principals de l'EMT. En concret, la renovació de la flota de transport públic avançant cap a la introducció de vehicles més sostenibles que, a la llarga, permetin aconseguir l'objectiu zero emissions de CO2.

A més, es compta amb el suport dels fons europeus Next Generation. Una quantitat de 200.000 euros per cada autobús.

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha assegurat que «el compromís assumit per l'EMT amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat planteja la necessitat d'aconseguir una mobilitat pública amb zero emissions de CO2».

Els tres vehicles augmentaran la flota de baixes emissions sumant-se als 10 autobusos híbrids que està previst estiguin en actiu a començaments d’estiu. «L’EMT de Tarragona planteja la substitució gradual de la seva flota d'autobusos reorientant-se cap a un model que integri vehicles amb un baix impacte mediambiental», afegeix, Fortuny.

El principal objectiu que té aquesta actuació és la reducció de les emissions contaminants dels vehicles de motor. D'aquesta manera es millorarà la qualitat de l'aire, a més del consum d'energia final i el soroll. També s'actua sobre la mobilitat urbana per mitjà de la promoció del canvi de la tecnologia de propulsió cap a vehicles zero emissions.

Els tres autobusos d’hidrogen seran de motorització elèctrica i tindran una llargada d'entre 10 i 12 metres. Aquests vehicles entraran en servei per a substituir tres autobusos dièsel Euro III, amb una antiguitat de 18 anys. 

Per altra banda, els fons Next Generation també donen suport amb el finançament del 69% dels 300 mil euros necessaris per a la transformació digital de l’activitat dels serveis públics de transport.

Aquesta digitalització es durà a terme amb l’adquisició d’una llicència de programari de caràcter especialitzat i destinat exclusivament a l'actuació amb la finalitat d'actualitzar el sistema informàtic de gestió del servei de transport públic de viatgers urbà de Tarragona.