Els conductors dels autobusos de l'EMT conversant a les cotxeres durant la primera jornada de vaga total

EMT i treballadors segueixen sense acord: dijous, nova jornada de vaga total

Durant aquest dimarts, alguns autobusos que feien serveis mínims van patir els efectes dels piquets, que els van llançar ous

Els conductors d'autobús de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) i la direcció de la companyia segueixen sense arribar a un acord i es manté per aquest dijous la segona jornada de vaga total. Aquest dimarts, durant la primera jornada d'aturada total, hi ha hagut una reunió entre el Comitè de Vaga i l'empresa que ha acabat sense acords.

En aquest sentit, en un comunicat, l'EMT ha explicat que «després de l'intens esforç negociador que s'està duent a terme, sortim de la reunió sense consens en l'únic punt de desacord, que fa referència a un sistema retributiu igualitari». La companyia ha afegit que «des de l'empresa volem remarcar que continuarem mantenint totes aquelles reunions que facin falta per tal d'arribar a un consens».

Així, si no hi ha cap canvi de darrera hora durant la jornada d'aquest dimecres, els autobusos municipals de Tarragona circularan aquest dijous amb les freqüències dels diumenges, excepte entre les 9 i les 11.30 hores i entre les 19 i les 20.30 hores, quan només s'operaran el 20% dels serveis.

Incidències durant la primera jornada de vaga total

Aquest dimarts, els conductors i treballadors de l'EMT van dur a terme la primera de les dues jornades de vaga total convocades per aquesta setmana. Aquestes aturades arriben després de quatre jornades prèvia de vaga parcial que es van fer els dies 22, 24, 29 i 31 de març.

Des de la direcció de l'empresa s'ha assegurat que aquest dimarts va haver-hi retards en els serveis mínims, tant a primera hora del matí com a primera hora de la tarda, a causa dels piquets.

En el comunicat enviat als mitjans de comunicació, l'EMT explicava que els piquets van llançar ous als vidres d'alguns autobusos, un fet que va provocar que 18 vehicles al matí i 8 a la tarda van haver de tornar a cotxeres per tal de netejar els vidres dels vehicles.

D'altra banda, i sense cap vinculació amb l'acció dels piquets, un usuari va tirar una pedra contra un dels autobusos de l'EMT, trencant-li un vidre. En aquest sentit, l'empresa ha assegurat que es tracta d'un fet «aïllat».