Pau Ricomà, al centre, acompanyat dels regidors d'ERC que formaran part del plenari de l'Ajuntament de Tarragona.

ERC proposa a En Comú Podem, CUP i JxT un pacte de govern a Tarragona

Es tracta d'un programa de 18 línies de treball | La CUP i JxT ja han acceptat investir Pau Ricomà, a l'espera del «sí» de la formació encapçalada per Carla Aguilar (ECP)

 

Esquerra Republicana ha presentat aquest divendres al matí un programa de 18 punts per formalitzar un pacte de govern amb En Comú Podem, la CUP i Junts per Tarragona. El més «urgent» pels republicans, però, és aconseguir el «sí» de les tres formacions perquè Pau Ricomà sigui investit alcalde el pròxim 15 de juny. A hores d'ara, només resta el vistiplau de la formació encapçalada per Carla Aguilar (ECP), que encara no s'ha pronunciat. La CUP i JxT, en canvi, ja han acceptat. La participació ciutadana, la preservació de l'Anella Verda o un pla de xoc de neteja i contra l'incivisme són alguns dels punts més destacats d'aquest programa, que «pot créixer o replantejar-se», ha expressat Ricomà. 

18 línies de treball per aconseguir un govern «ampli» i «pel canvi» a Tarragona

ERC ha posat sobre la taula una proposta de pacte de govern amb En Comú Podem, Junts per Tarragona i la CUP. Tot i que la «prioritat» dels republicans és aconseguir el suport de les tres formacions perquè Pau Ricomà sigui investit alcalde —només resta el «sí» dels comuns—, ja han elaborat un programa amb 18 línies de treball per assolir un govern «ampli» i «pel canvi» a Tarragona

Entre les 18 propostes, que «poden créixer o replantejar-se», ha apuntat Ricomà, destaquen la preservació de l'Anella Verda —amb el «no» a la Budellera implícit—, la participació directa de la ciutadania amb els Consells de Districte, elaborar un pla de xoc per la neteja i contra l'incivisme, realitzar l'estudi de la qualitat de l'aire o la creació d'un model de policia de proximitat amb agents cívics i comissaries de Districte

Ricomà ha deixat clar que «no són línies vermelles» sinó «punts que compartim al programa electoral amb les altres formacions que han demanat un canvi». En aquest sentit, l'alcaldable republicà ha agraït el suport de la CUP i el sí de Junts per Tarragona, que ja han acceptat investir-lo com alcalde, i els ha emplaçat a formar un pacte de govern que «es podrà debatre amb calma».

Pau Ricomà, al centre, acompanyat dels regidors d'ERC que formaran part del plenari de l'Ajuntament de Tarragona.
Pau Ricomà, al centre, acompanyat dels regidors d'ERC que formaran part del plenari de l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

La pilota, a la teulada d'En Comú Podem

Pel que fa als comuns, Ricomà ha explicat que «encara no hi he pogut parlar formalment», fet que podria arribar la setmana vinent. «Respecto totalment les maneres de fer de cada partit. Tenim temps fins al 15 de juny, encara que agrairia, per tranquil·litat meva, que es posicionessin abans», ha dit. Sobre les possibles influències del context polític nacional en les decisions que es prenguin a Tarragona, Ricomà no s'ha mullat i ha dit que «el que hem de fer és tot el possible perquè se sentin bé amb nosaltres».

Ricomà s'ha mostrat «tranquil» perquè «el seu programa és molt semblant al nostre». «Hem compartit els mateixos temes als diferents debats. Penso que no hi hauria d'haver cap problema perquè puguin acceptar la investidura. A més, se sentiran millor amb aquest canvi que amb els altres», ha puntualitzat.