Les escales mecàniques del Palau de Congressos de Tarragona funcionen a mig gas

Segons l'Ajuntament de Tarragona, un vàndal va trencar «un vidre de les escales» i s'han vist obligats «a aturar-les per motius de seguretat»

Una nova bretolada, segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona, ha comportat que les escales del Palau de Congressos de Tarragona faci un mes que estan aturades.  Segons el consistori tarragoní, «l'acte vandàlic es va produir a finals d'any i no es va poder adjudicar la reparació. Ara, en ser inici d'any, encara no està el pressupost operatiu».

Els motius que argumenten des de l'equip de govern de la plaça de la Font són, principalment, «de seguretat. Les mantenim aturades perquè en funcionament hi hauria molt més risc de fer-se mal que estan aturades». Així mateix, des del consistori s'ha indicat a aquest mitjà que «es tornaran a posar en funcionament tan aviat hi hagi disponibilitat pressupostària i es pugui adjudicar la reparació». L'altre gran punt de contacte entre la Part Baixa i el centre de la ciutat, les escales mecàniques del carrer del Vapor, funcionen normalment però encara no fa dos mesos l'escenari era totalment diferent. 

Aturades per un excrement de gos

A finals del passat mes de novembre, aquest mitjà, TarragonaDigital, informava que les escales mecàniques del carrer del Vapor estaven aturades «per un excrement de gos».Segons van indicar des del consistori aleshores, «un gos va fer caca a les escales i l'excrement va embrutar tot el circuit interior. Per netejar-lo les van haver d'aturar del tot».

Els veïns de l'entorn mostraven el seu malestar pel fet que «aquestes escales estan aturades constantment. Només funcionen tres o quatre vegades per setmana».  Aquestes escales, les que uneixen els carrers del Vapor i Zamenhoff, van ser les primeres que es van instal·lar a Tarragona, l'any 2010, i responien «a una reclamació veïnal històrica, ja que sense aquest equipament els veïns havien de pujar fent les cent escales o un recorregut més llarg».

També et pot interessar