Espectacle Tarragona.

Tarragona dona el tret de sortida a la Santa Tecla més especial amb 'Setembre'

La representació gairebé va omplir la Tarraco Arena Plaça i es va endur una gran ovació

Tarragona ha arrencat oficialment la Festa Major de Santa Tecla més especial amb un dels actes principals del programa d'enguany. L'espectacle 'Setembre' va donar el tret de sortida a la programació que enguany celebra els 700 anys de l'arribada de la relíquia de Santa Tecla a Tarragona.

L'expectació era altíssima i finalment no va deixar ningú indiferent. Amb una Tarraco Arena Plaça gairebé plena, la representació dirigida per Marc Chornet va fer reflexionar els quasi 3.400 espectadors que no es van voler perdre aquest acte extraordinari per les festes tarragonines.

Amb un planter de 200 persones sobre l'escenari, i una música original de Roger Conesa la qual va ser interpretada en directe, l'espectacle va narrar la història de Tània, Elisabet, Claustre i Azahara (els quatre noms formen el de Tecla). L'obra, de caràcter feminista, explica la història d'aquestes quatre dones —interpretades per les actrius tarragonines Muntsa Alcañiz, Agnès Busquets, Júlia Creus i Maria Teresa Roig—, de diferents edats i que viuen a Tarragona. Totes elles pateixen 'martiris' aplicats als nostres temps, com a metàfora del patiment de Santa Tecla i com seria si visqués en l'actualitat.

El muntatge, espectacular i ple d'innovació, va transcórrer durant més d'una hora i va rebre una gran ovació de la TAP.

Aquest dimarts, 13 de setembre, la programació continua amb la presentació del projecte del fotògraf David Oliete, 'Santa Tecla: del cor a la festa' a partir de les 18.30 hores. El Ball de Gitanes també presentarà el seu remodelat ball a la plaça del Fòrum a partir de les set de la tarda, i a l'Antiga Audiència es farà la taula rodona 'De petits a grans: testimonis de la continuïtat de la festa'.

Consulteu tot el programa d'actes de la Festa Major de Santa Tecla 2022 en aquest enllaç.