La plaça Corsini de Tarragona, en una imatge d'arxiu

ESPIMSA i el Col·legi d'Arquitectes impulsen un concurs d'idees per «humanitzar i pacificar» la plaça Corsini

L’objectiu és comptar amb un projecte sostenible, amb zones d'ombra i zones verdes, compatible amb el mercadet i l'habitual activitat de la plaça

El Consell d’Administració d’ESPIMSA, l’Empresa de Serveis i Promocions d’Iniciatives Municipals de Tarragona, ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya —delegació de Tarragona— per tal de recollir el millor projecte «d’humanització i pacificació de la plaça Crosini de la ciutat», tal com han detallat fonts municipals.

Aquesta decisió, presa ahir dilluns, 5 d'octubre, pretén impulsar un projecte «sostenible, que projecti una plaça Corsini més amable, amb zones d’ombra, zones verdes i espais de descans per als ciutadans» i que, alhora, «sigui comptible amb l’habitual activitat del mercadet, fires i actes culturals». La idea guanyadora complementarà l’’Illa Corsini’, una iniciativa urbanística en el qual treballa, ara mateix, l’Ajuntament de Tarragona.

Un tribunal format per representants del mateix consistori, ESPIMSA i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya serà l’encarregat d’escollir la proposta vencedora, que serà adjudicatària del projecte. La segona i tercera idea del concurs, per la seva part, rebran una remuneraciò econòmica. Les bases del concurs, així com el termini d'execució, es definiran durant les pròximes setmanes.