Espimsa, gestora dels mercats de Tarragona, acomiada el seu gerent després de més de 25 anys al càrrec

El consell d'administració ho ha decidit en la votació d'aquest dimecres a la tarda | JxTGN, ERC, ECP i CUP, a favor; el PSC, per la seva banda, s'absté

El consell d'administració d'Espimsa, l'empresa que gestiona els Mercats de Tarragona, ha acordat acomiadar el seu gerent. Es tracta d'Isidre Prunor, que ostentava el càrrec des de fa més de 25 anys. La decisió s'ha pres en una votació realitzada aquest dimecres a la tarda. El president de l'ens, Dídac Nadal (JxTGN), ha votat a favor del cessament. També ho han fet Mary López (ERC), Laia Estrada (CUP), Sònia Orts (Cs) i Josep Sementé (ECP). Els socialistes s'han abstingut i els quatre paradistes del Mercat, que representen al col·lectiu, també han aprovat el canvi. 

Isidre Prunor, un gerent amb un sou d'uns 140.000 euros

Espimsa, l'empresa municipal que gestiona els mercats de Tarragona, ha acomiadat aquest dimecres a Isidre Prunor. Era el gerent de l'empresa des de feia més de 25 anys i el seu sou rondava els 140.000 euros.  Es tracta d'una quantitat molt elevada, que supera fins i tot la del secretari general de l'Ajuntament o la del mateix alcalde Ricomà. A més, s'agreuja quan la situació econòmica de l'empresa no passa pel millor moment. L'any 2018, Espimsa va acumular un deute de 7,6 milions d'euros.

L'actual alcalde de la ciutat ja va criticar, l'octubre de l'any passat, la figura de Prunor. Ricomà es trobava aleshores en l'oposició i va demanar  obrir un expedient disciplinari al gerent i la depuració de responsabilitats. El motiu, els més de 20.000 euros de diners públics que el gerent hauria gastat en àpats a un reconegut restaurant de la ciutat, segons va publicar 'Porta Enrere'. 

Els socialistes s'abstenen, la resta vota a favor

El consell d'administració d'Espimsa està format per deu persones: sis càrrecs polítics i quatre representants. Dídac Nadal (JxTGN) n'és el president i Mary López (ERC) la vicepresidenta. Com a vocals actuen Laia Estrada (CUP), Sònia Orts (Cs), Cristina Berrio (PSC) i Josep Sementé (ECP). També ostenten aquest càrrec els quatre representants dels paradistes: Gaietà Jové, Rafael Martínez, Cristòbal Roldán i Albert Ribot. 

Només la número vuit dels socialistes a les eleccions municipals, Cristina Berrio, s'ha abstingut en la votació. Tota la resta han votat a favor de cessar Prunor, que encara no té substitut. «Ens hem abstingut perquè no se'ns va avisar d'aquesta mesura. No són maneres i no hi ha substitut. El govern actua des de la foscor», carrega Berrio, tot i que el president d'Espimsa sigui membre de l'oposició. Ara bé, el PSC assegura que veu «bo» el canvi en la gerència.

La resta de grups han lamentat la situació que viu l'empresa, motiu principal del cessament. «La  lamentable situació econòmica de l'empresa, l'estat d'alguns mercadets com el de Bonavista, les observacions reflectides als informes d'intervenció dels darrers anys... Tot plegat és motiu més que suficient per donar el nostre vot positiu per al cessament del gerent», han dit, per exemple, des de la CUP.