Comencen els tràmits per batejar amb el nom de Natàlia Rodríguez l'estadi de Campclar

El Patronat Municipal d'Esports votarà posar els noms de 'Natàlia Rodríguez' a l'estadi d'atletisme i 'Sílvia Fontana' a la piscina olímpica de l'Anella Mediterrània

El consell rector del Patronat Municipal d'Esports sotmetrà a votació, aquest divendres 27 de juliol, els expedients per anomenar 'Natàlia Rodríguez' i 'Sílvia Fontana' a l'estadi d'atletisme i la piscina olímpica de l'Anella Mediterrània de Campclar respectivament. 

La votació i possible aprovació suposarà el primer pas per acabar posant el nom d'aquestes dues grans figures de l'esport tarragoní a les dues instal·lacions que han acollit, en bona part, els darrers Jocs del Mediterrani. El següent pas seria portar aquesta votació a la Comissió d'Informació i Seguiment i d'allí seria el ple municipalqui tindria l'última paraula.

En tot cas, i movent-nos en el calendari més optimista, l'estadi d'atletisme no tindria el nom de la migfondista de Campclar fins setembre o octubre.

Iniciativa «no polititzada»

El paper de Natàlia Rodríguez en els Jocs del Mediterrani, o la manca d'aquest, per ser més curosos, va ser causa de debat en el seu dia. Rodríguez, que va anar a les llistes del PSC a les eleccions municipals de l'any 2011, va estar menys d'un any com a regidora i va renunciar al seu càrrec per «poder participar als Jocs Olímpics de Londres», segons es va informar aleshores.

En el moment de sorgir la petició popular per posar el nom de la migfondista a l'estadi, petició que ja porta més de 1.000 signatures recollides a favor seu, Natàlia Rodríguez va demanar, en reiterades ocasions, que no volia que «es polititzés aquest tema».

En la mateixa línia es va manifestar la setmana passada Elisa Vedrina (PP), regidora d'Esports i responsable d'impulsar els tràmits corresponents per batejar les dues instal·lacions esportives, quan, en roda de premsa sobre les noves línies de subvencions de la regidoria i a preguntes dels periodistes sobre el tema de Natàlia Rodríguez, va explicar que «tots els moviments que faré estaran destinats a què totes les parts se sentin còmodes, de cap manera ho polititzaré».

Javier Villamayor, comissionat dels Jocs del Mediterrani i tinent d'Alcalde de l'ajuntament de Tarragona,  va escriure en un post del seu perfil a xarxes socials el següent: «Benvolguts amics i amigues, Comparteixo aquesta iniciativa perquè el nou estadi d'atletisme de l'Anella Mediterrània porti el nom de la nostra més destacada i guardonada atleta local, Natàlia Rodríguez. Sens dubte s'ho mereix i seria fantàstic aprovar la proposta en el ple municipal amb el consens de totes les forces polítiques».

També el principal grup de l'oposició a l'ajuntament de Tarragona, Ciutadans, va demanar al passat ple municipal, en el torn de precs i preguntes, que «la iniciativa de posar el nom de Natàlia Rodríguez a l'estadi no es polititzi».