Els Mossos d'Esquadra alerten que l'estafa del 'fals advocat' arriba a Tarragona

Les víctimes són persones d'avançada edat que per telèfon els hi comuniquen que han de pagar la fiança del seu fill perquè no entri a presó

Diversos veïns de Tarragona ha patit una nova estafa fins ara desconeguda a la ciutat, es tracta del 'fals advocat'. Els Mossos d'Esquadra alerten d'aquest nou mètode per estafar la ciutadania on les  víctimes sovint són persones grans. Ja s'han conegut fins a cinc casos a la capital del Tarragonès on s'ha utilitzat aquest mètode per estafar, i que posteriorment han estat denunciats als cossos policials.

Truquen demanant una fiança pel seu fill

L'estafa consisteix persones que es fan passar per advocats i truquen per telèfon a les cases. Quan l'home o la dona contesta, els diuen que el seu fill ha provocat un accident greu, i a continuació els demana a la família que  paguin una fiança perquè el fill no entri a presó. Normalment, les víctimes són gent d'avançada edat o d'un perfil vulnerable. Per aquest motiu, la policia catalana alerta d'aquest nou sistema per estafar i robar diners.

Tarragona ha patit cinc casos

Fins a  cinc casos s'han registrat a Tarragona  darrerament amb aquest mètode. L'últim cas es va produir el passat dilluns, 5 d'agost, quan una de les víctimes va rebre una trucada on li comentaven que el seu fill havia tingut un accident, en el qual havia atropellat una dona que estava a punt de morir. El fals advocat li deia que si pagava una  xifra de 50.000 euros,  el seu fill es deslliuraria de la presó. Fins i tot li va dir que si la víctima no podia anar a comissaria a pagar la fiança, ell s'adreçaria al seu domicili per recollir-li els diners.

A aquest cas se li sumen quatre més on les víctimes són ancians. Fins i tot en un dels casos a la persona que van trucar per intentar estafar-la va resultar que  ella no tenia fills, sinó filles, per tant no era possible que hagués passat l'accident. A més, les víctimes explicaven que les persones que trucaven tenien accent sud-americà.

Les víctimes: persones d'avançada edat

Davant aquests fets els Mossos d'Esquadrahan alertat la ciutadania  d'aquesta nova estafa mitjançant un missatge a Twitter i aconsellant que qualsevol persona que rebi una trucada d'aquestes característiques realitzi una denúncia als cossos policials.