premiat

Un exalumne de batxillerat de l’Institut Comte Rius de Tarragona, guanyador del Premi Recerca Jove 2018

Eloi Estebanell s’ha endut el guardó pel seu treball ‘‘Petjades elèctriques. Piezoelectricitat aplicada’

L’exalumne de batxillerat de l’Institut Comte de Rius de Tarragona, Eloi Estebanell, ha estat premiat amb el Premi Recerca Jove 2018 pel seu treball de recerca.

El lliurament del guardó es va dur a terme el passat dissabte 1 de juny, a l’Auditori de Barcelona, en mans del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Premiat per l'estudi de l'aplicabilitat de ceràmiques piezoelèctriques

Eloi Estebanell va emportar-se el Premi Jove 2018 pel seu treball de recerca titular ‘Petjades elèctriques. Piezoelectricitat aplicada’. Dirigit pel professor de l’INS Comte Rius, Josep Maria Aliaga, en aquest treball l’alumne estudia l’aplicabilitat de ceràmiques piezoelèctriques.

Aquestes ceràmiques, al deformar-se produeixen corrent elèctric en dos àmbits diferents. Per una banda, per a l’enllumenat d’un carrer de vianants amb el terra recobert amb paviment amb ceràmiques piezoelèctriques. D’altra banda, per a l’obtenció individual de corrent elèctric a partir d’unes plantilles ceràmiques incorporades al calça. Aquestes permeten carregar petits aparells elèctrics com ara mòbils o reproductors MP3, entre d’altres.

Premi de Recerca de Batxillerat Sinibald de Mas

El jove alumne de l’escola Camp Joliu de l'Arboç, Rafael Montserrat i Miracle, ha estat el guanyador del XIV Premi de Recerca de Batxillerat Sinibald de Mas de Torredembarra. El treball, titulat 'Cartes de guerra: Salvador Ricart Rovira', ha comptat amb la tutoria del professor Xavier Huguet Jansà.

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat dijous, 30 de maig, a la Sala Cal Maiam i va comptar amb la presència de la doctora i vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la URV, Maria Bonet Donato, de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, així com de la directora de l'Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernàndez i la cap d'estudis de l'Institut Torredembarra, Maite Tarruella.

Aquest premi té com a objectiu  fomentar l'estudi científic de temàtiques diverses, però totes han d'estar relacionades amb el municipi de Torredembarra i amb el seu entorn entre els joves. El premi s'atorga al millor treball de recerca de batxillerat en qualsevol dels camps de coneixement (economia, història, lingüística, matemàtica, medi ambient, sociologia, entre d'altres) que tingui com a àmbit el municipi de Torredembarra i del seu entorn geogràfic més proper, com seria, Altafulla, Bonastre, Creixell, el Catllar, la Nou de Gaià, la pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Salomó o Vespella de Gaià. El millor treball està premiat amb 400 euros i un lot de llibres.