Els edificis del complex turístic de l'antiga Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona

L'exdirector de la Residencial, condemnat a dos anys i mig de presó per malversació

Miquel Gubert no anirà a judici després d'haver arribat a un acord de conformitat

Miquel Gubert, exdirector de la Ciutat Residencial de Tarragona, no serà jutjat després d'arribar a un acord de conformitat i ha estat condemnat a dos anys i mig de presó per quatre delictes: malversació, falsedat documental, infidelitat en la custòdia de documents, i activitats o negociacions prohibides. En aquest sentit, Gubert s'enfrontava a deu anys de presó, que s'han vist reduïts arran de l'acord.

Segons la sentència a la qual ha tingut accés l'ACN, el que va ser director de l'equipament tarragoní també ha estat condemnat a una inhabilitació absoluta per dos anys i al pagament de multes que no arriben als 1.000 euros.

La dona de Gubert i un soci també estaven encausats. En aquest sentit, hauran d'indemnitzar la Generalitat, propietària del complex, amb prop de 80.000 euros.

Va celebrar el seu banquet nupcial a la Ciutat Residencial

Miquel Gubert va ser director de l'ara abandonat complex turístic entre els anys 2000 i 2007. La sentència considera com a fets provats que, durant aquest període en què va dirigir l'equipament, l'acusat va fer una gestió suposadament fraudulenta «amb el propòsit d'obtenir un avantatge patrimonial injust en perjudici de la Generalitat».

En aquest sentit, cal recordar que l'exdirector va celebrar el seu banquet nupcial amb 200 convidats a expenses de la Generalitat. Així mateix, es va apropiar d'un bloc d'apartaments per a ús privat i va oferir ofertes d'estades, a preus més baixos respecte dels oficials, a través de dues societats, comptant amb la complicitat de la seva dona i un soci.

La sentència recull que «actuava per sota dels preus oficials publicats anualment durant el període de 2003 a 2006 a l'empresa Limonium SCP —en mans del soci—, i durant el 2007 a Allegro&Divertimento controlada per la seva dona». En aquest sentit, com a administradors de les societats, han estat condemnats per tràfic d'influències a pagar unes multes 9.270 i 2.270 euros respectivament.

Considerable rebaixa de les penes que demanava la Fiscalia

L'acord de conformitat a què han arribat les parts ha suposat una considerable rebaixa de les penes que sol·licitava inicialment la Fiscalia. En aquest sentit, el ministeri públic ha tingut en compte com a atenuants les dilacions indegudes i la reparació del dany.

Per la seva banda, la Generalitat ha acceptat els 80.000 euros que han abonat els acusats amb la finalitat de reparar els perjudicis causats. En aquest sentit, és una xifra inferior a la inicial, 150.000 euros.