Imatge de l'exposició sobre la dona de la Diputació de Tarragona

La Diputació mostra una exposició que ret homenatge a les dones que han superat la violència

Les obres han estat creades per Coia Robert, artista i jardinera reusenca

El pati de la Diputació de Tarragona acull una nova exposició d'art de l'artista i jardinera reusenca Coia Robert amb motiu del  Dia Internacional de la Dona. L'exposició, tal com ha explicat l'autora, vol retre homenatge a les  dones  que han patit algun tipus de violència i han aconseguit superar-ho.

L'exposició porta el nom d''Orgulloses de Rebrotar' i estarà exposada als arbres del pati de la  Diputació de Tarragona, que converteixen l'espai en un bosc que rebrota a partir de les experiències negatives i que pretén mostrar que, amb el pas del temps, les dones són capaces d'afrontar aquestes adversitats, superar-les i «tornar a brotar, com ho fan les plantes davant d’inclemències del temps».

La tècnica amb què aquesta mostra està inspirada també té la seva simbologia. Es tracta del concepte japonès Kintsukuori o Kintsugi, que consisteix a reparar peces de ceràmica trencades a través de l'encaix i fent servir un vernís daurat. A través d'aquesta tècnica no s'aconsegueix dissimular les esquerdes, sinó que les destaca més i els objectes exhibeixen les ferides del passat, fet que els fa únics.

Imatge de la exposició sobre les dones de la Diputació de Tarragona
L'exposició vol remarcar les esquerdes que, a le sobres i a les persones, provoca el pas del temps | Cedida
 

Ferides i cicatrius que no han de ser amagades

Utilitzant aquesta tècnica i fent el paral·lelisme amb les persones, l'autora ha volgut expressar que les ferides i cicatrius no han de ser amagades, ja que són un senyal de fortalesa i superació i, per tant, han de ser admirades. Així es produeix la metàfora, a través d'aquesta tècnica nipona, que representa la importància de la resiliència i de la fortalesa per sobreposar-se a les adversitats i les situacions límit.

Coia Robert ha estat endinsada en el món de l'art des de ben petita, en què va començar a pintar a l'oli. Més endavant, va estudiar arts plàstiques. La seva doble faceta d'artista i jardinera es veuen reflectides en l'exposició al pati de la Diputació, en què es combinen l'art i la natura. 'Orgulloses de rebrotar' es pot visitar de dilluns a divendres des de les nou del matí ales nou del vespre; els dissabtes, de les nou hores la una del migdia; i els diumenges i festius des de les onze del matí fins a les dues del migdia.

També et pot interessar