Carla Aguilar-Conill i Hermán Pinedo

Carla Aguilar-Cunill i Hermán Pinedo, expulsats de Catalunya en Comú

També han demanat que assumeixin el pacte antitransfuguisme i expulsin del govern de Tarragona al regidor no adscrit Hermán Pinedo

El viatge de Carla Aguilar-Cunill i Hermán Pinedo a Tarragona en Comú ha arribat a la seva fi. Un final que es podia preveure des del primer trencament del grup amb el govern i la continuïtat de Pinedo al govern local.

Una polseguera que es va aixecar fa un any i, a falta d'un altre per a les eleccions municipals de 2023, torna a sortir el tema a la palestra per encarar la carrera electoral a Tarragona.

En un comunicat, l'Executiva Nacional de Catalunya en Comú ha acordat la resolució definitiva de l’expedient sancionador obert a tres membres de l’Executiva local de Tarragona en Comú i al regidor trànsfuga Hermán Pinedo.

Unes indicacions que arriben després «d'haver vulnerat els valors i els Estatuts de Catalunya en Comú», després de la denúncia tramesa a la Comissió de Garanties per part de l’Executiva Territorial de Camp de Tarragona.

Les mesures de Catalunya en Comú, però, no han estat les mateixes per a tots els afectats. Per a Enric Verdú, secretari d’organització de Tarragona en Comú, i Elisa Alegre, co-coordinadora de l’espai, han quedat suspesos de militància per un període de 17 i 23 mesos, respectivament.

La sanció més dura ha estat per les dues persones que van entrar al consistori tarragoní a les passades eleccions. L'actual portaveu i consellera de l'espai, Carla Aguilar-Cunill, i Hermán Pinedo, han sigut expulsats de Catalunya en Comú.

La suspensió de militància de Catalunya en Comú s’estén a la participació política en totes les seves expressions orgàniques i de participació.

Així mateix, Catalunya en Comú ha demanat a l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i a ERC, que assumeixin el pacte antitransfuguisme subscrit per totes les forces polítiques. I, d'aquesta manera, expulsin del govern de Tarragona al regidor no adscrit Hermán Pinedo.

Una comissió gestora

La direcció nacional ha proposat la creació d’una comissió gestora per pilotar els canvis que cal fer en aquesta nova etapa que s’obre a la ciutat de Tarragona. Entre les seves funcions hi haurà la posada en marxa del procés que doni lloc a una nova Comissió Executiva i a una nova coordinació local en els propers mesos.

Durant aquesta fase, Teresa Fortuny i Àngels Pérez exerciran de portaveus de Tarragona en Comú.