Farts de Soroll vol cessar «temporalment» l'activitat de la discoteca del carrer Major de Tarragona

Les queixes de l'entitat per l'activitat nocturna de l'establiment s'han tornat a repetir aquest dijous, després d'episodis de soroll i trencadissa de vidres

Farts de Soroll buscarà cessar de manera «temporal» l'activitat de la discoteca ubicada al carrer Major de Tarragona. L'establiment va obrir fa aproximadament un any i, des de l'entitat, les queixes pels episodis de soroll, baralles i trencadissa de vidres i material urbà  s'han fet habituals des d'aleshores. L'última reivindicació va ser  aquest dijous, amb motiu del soroll que generaven, a altes hores de la matinada, els joves que sortien de la discoteca.

La discoteca  que fa un any va obrir al carrer Major de Tarragona és, segons Farts de Soroll, «focus de baralles, incivisme i un problema per la conservació del Patrimoni i per la seguretat ciutadana». Així ho han fet constar diversos veïns de la Part Alta en l'expedient número 847/17, obert el novembre de l'any passat a l'Ajuntament de la ciutat.

«Tenim evidències d'episodis greus de soroll, baralles i problemes de salut pública, amb  imatges on es veu a gent orinant al carrer o mantenint relacions sexuals  al carrer Riudecols», informava a TarragonaDigital  Elena Apilánez, veïna de la zona i una de les encarregades d'intentar trobar resposta a la problemàtica en l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. 

L'últim capítol de soroll i incivisme l'han viscut aquest dijous a la matinada, segons denunciava l'entitat a les xarxes socials. «Vam trucar a la Guàrdia Urbana tres vegades i al final ens van dir que passarien a dir-los que parlessin més baix», explicava Apilánez, qui criticava la  resposta «poc respectuosa» que haurien tingut els agents. 

Converses entre Farts de Soroll, Ajuntament i Generalitat per tancar la discoteca

Apilánez és la persona de l'entitat que se n'està encarregant de contactar amb l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya per aconseguir una solució a l'afectació de l'activitat de la discoteca. Segons informava, estan basant el seu argumentari en tres eixos: el perill de conservació del Patrimoni, l'afectació a la salut mental de diversos veïns i també a la seguretat ciutadana

La propera setmana, diversos membres de l'entitat es reuniran amb els departaments de Llicències i Disciplina Urbanística del consistori tarragoní per exposar-los el problema i buscar possibles solucions. A més, també s'han trobat amb els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat per parlar sobre els perills que pateix la conservació del Patrimoni mentre la discoteca segueix oberta.

L'objectiu de Farts de Soroll és aconseguir que l'establiment cessi «temporalment» la seva activitat, encara que el desig és aprofundir en la problemàtica i trobar solucions futures més convincents en una tasca que, segons Apilánez, «s'ha de fer conjuntament entre veïns, administració local i Generalitat de Catalunya». 

La disputa amb la discoteca podria acabar als jutjats

La disputa entre els veïns i la discoteca del carrer Major podria acabar als jutjats. Encara que la via que vol seguir Farts de Soroll és la del diàleg entre administracions per posar fi a la problemàtica, no es descarta que, en cas que aquesta no funcioni, acabin a la justícia. 

«Hem d'esgotar la via institucional perquè creiem que és el més adient. Cal establir diàleg i línies de treball conjuntes amb l'Ajuntament de Tarragona i els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat», informava a aquesta redacció Apilánez.

La discoteca ubicada al carrer Major va obrir el setembre de l'any passat. Actualment, aixeca la persiana els dijous, divendres i dissabtes, i ha focalitzat la seva clientela en la comunitat universitària. Això es nota sobretot entre setmana, quan els estudiants acostumen a assistir a les festes programades per l'establiment.