Una de les casetes de la Feria d'Abril de Tarragona

La Feria d'Abril de Tarragona queda en l'aire: la polèmica continua

L'Ajuntament de Tarragona i Espimsa volen facilitar l'organització | La Casa d'Andalusia i la resta de col·laboradors veuen inviable fer-la ara per temps i costos

Continua la incertesa de la Feria d'Abril de Bonavista. L'Ajuntament de Tarragona i Espimsa —organitzador principal— tenen la voluntat de facilitar les coses per organitzar l'esdeveniment, mentre que la Casa d'Andalusia —una de les parts col·laboradores implicades— no pot assumir-ho, per temps i costos de l'activitat al barri tarragoní.

Una decisió que s'ha pres juntament amb l'Associació de Veïns de Bonavista i el gremi de firaires (GREFIC). Tot i això, des del consistori s'ofereix la possibilitat de canviar de dates i col·laborar i facilitar l'esdeveniment.

La voluntat de celebrar la Feria d'Abril

L'enrenou continua al voltant de la Feria d'Abril tarragonina. Una polèmica que va esclatar amb les declaracions de la portaveu del PSC, Sandra Ramos, lamentant que no fos una prioritat pel govern municipal. Després d'això, aquest va passar a ser un dels temes principals en una tertúlia a Tarragona Ràdio.

En aquest lloc, la consellera de Junts, Cristina Guzmán, després de conèixer la voluntat dels últims organitzadors de fer la fira, es va posar en marxa la maquinària per fer-ho possible. En aquest sentit, explicava que s'ha treballat des d'Espimsa i el Patronat de Turisme per a tirar-la endavant i celebrar-la després de la pandèmia.

Tot i això, la consellera de Junts explicava que no s'havia rebut cap petició formal per organitzar, mentre la portaveu del PSC li retreia a la tertúlia que no s'havia fet res per tirar endavant l'esdeveniment festiu.

En total s'aconseguien fins a 15.000 euros per a fer front als costos de la Feria d'Abril tarragonina. Una quantitat insuficient, ja que l'últim any que es va celebrar va tenir un cost aproximat de 50.000 euros.

Aquesta qüestió econòmica, juntament al fet de tenir poc temps per a buscar subvencions i ajudes per poder arribar a l'objectiu, és una de les parts que impossibiliten la fira. També hi ha la part logística, de poc temps d'organitzar i aconseguir els espectacles i la infraestructura.

La Feria d'Abril de Bonavista, en anteriors edicions, es començava a preparar des de principis d'anys i, en poc temps, és gairebé inviable que s'aconsegueixi fer. Tot i això, l'Associació de Veïns de Bonavista ha demanat permisos per muntar atraccions, malgrat que no hi hagi les carpes.

El consistori tarragoní i Espimsa, però, tenen la voluntat que s'acabi celebrant la Feria d'Abril. Per això, en cas de no arribar a temps per aquest abril, s'ha plantejat passar-la al mes de maig i donar temps per organitzar-la.