Gent durant la Festa del Vi de Tarragona

Èxit i satisfacció pel nou format de la Festa del Vi de la DO Tarragona

Durant dues setmanes, s'ha donat a conèixer la singularitat de la DO Tarragona

La Festa del Vi arribava a Tarragona amb un canvi d'aires i un format totalment renovat, més arriscat i pensat per arribar a públic de diversos perfils. Una primera edició que ha estat tot un èxit i la DO Tarragona, organitzadora de l'esdeveniment, ha mostrat una gran satisfacció.

La transformació d'aquesta activitat al voltant del vi tenia un objectiu molt clar: transmetre la voluntat de la DO de donar a conèixer la seva singularitat al mateix temps que per uns dies, la Ruta del Vi es traslladava a la ciutat. 

La Festa del Vi de Tarragona
La música del vi inaugura la setmana central de la Festa del Vi | Cedida

La Festa del Vi, sota el lema Sanahuja torna a la ciutat, va començar el passat 20 de maig amb 17 winebars i tasques locals i es va iniciar la ruta de maridatges. El Port també va ser un espai  clau d'aquesta primera part de la festa, unint l'històric passat d'exportació de vins tarragonins amb l'actualitat.

Dins d'aquestes activitats, també es va fer un tast interpretatiu de vins de licor acompanyats d'un maridatge d'aperitius elaborats pel restaurant El Terrat. 

La setmana més important de la Festa del Vi es va encetar el 31 de maig. Les escales de la Catedral de Tarragona van ser el lloc on el públic va poder gaudir del concert de Raül Cid Trio, maridant peces musicals amb vins de vuit cellers de la DO Tarragona.

El 2 de juny arribava l'esdeveniment més important de la Festa del Vi. Es donava a conèixer la singularitat dels vins de la DO Tarragona i s'interpretaven els últims 10 anys de la seva història. El Tast del Decenni, una col·laboració amb el restaurant AQ, va tenir un gran èxit de participació.

Una persona servint una copa de vi durant la Festa del Vi de Tarragona
Un nou format ha permès donar a conèixer la singularitat de la DO Tarragona | Cedida

Una activitat que porta a la DO a coorganitzar amb el restaurant Deliranto de Salou un nou sopar d'interpretació dels vins de la DO Tarragona, a manera d'epíleg de la festa el pròxim dijous 9 de juny.

El vi i el cinema es van unir en dues activitats diferenciades. Es va projectar 'Vignes dans le rouge' al 'Most Festival. Festival internacional del Cinema i el Vi' i, a més, es va acabar el dia amb el Bombolles al Capvespre, un tast dels escumosos de la DO, tradicionals i ancestrals, al Balcó del Mediterrani.

Per acabar aquestes setmanes intenses, la Fira del Vi va arribar amb un nou format dissabte a la tarda a la plaça de Corsini. Uns 3.500 tastos van permetre explicar els 20 projectes artesanals dispersos per un territori que té una Ruta del Vi.