Imatge de la presentació de la Festa del Vi de Tarragona

La setmana gran de la Festa del Vi de TGN comença amb un maridatge de vi i música

La plaça de les Cols acull el concert de Raül Cid Trio regat amb els vins amb més ritme de la DO Tarragona

La Festa del Vi de Tarragona enceta la seva setmana gran aquest dimarts a la tarda amb un maridatge de música i vi a la plaça de les Cols. Amb el títol 'La música del vi', es podrà gaudir d'un concert gratuït de Raül Cid Trio en aquest emblemàtic espai de la ciutat, als peus de les Escales de la Catedral, amb l'acompanyament dels millors vins de la DO Tarragona.

La cita és aquest dimarts, a partir de les 19.30 hores i les previsions dels organitzadors apunten a la participació d'unes 300 persones. Aquesta proposta lúdica i sonora per conèixer vins i persones és una col·laboració de la DO Tarragona i l'Ajuntament de la ciutat, marcant l'inici d'una setmana plena d'activitats que culminarà dissabte amb la Fira del Vi.

La Festa del Vi de Tarragona va començar el passat 20 de maig i s'allargarà fins al 5 del juny. Enguany, s'ha iniciat una nova etapa que ha transformat la Fira del Vi en la Festa del Vi. Cal destacar que el protagonista de la cita d'aquest 2022 és en Sanahuja, un comerciant de vins del segle XIX que vol rememorar el passat gloriós del Tarragona en el món del vi.

Altres activitats de la Festa del Vi durant aquesta setmana

El maridatge entre músic i vi d'aquest dimarts a la tarda donarà el tret de sortida de la setmana gran de la Festa del Vi del Tarragona. Dimecres, 1 de juny, Manel Colmenero, pioner del turisme del vi, oferirà una conferència sobre enoturisme a l'Antiga Audiència. Serà a les 19.30 hores i les entrades es poden comprar al preu de 3 euros.

Dijous serà el torn del 'Tast del Decenni', al Restaurant AQ, on els assistents podran gaudir d'un maridatge especial amb vins de la DO Tarragona dels últims deu anys. Els vins estaran acompanyats de 10 plats d'un dels restaurants referents de la cuina de la ciutat. Els tiquets per al 'Tast del Decenni' tenen un preu de 75 euros.

Pel que fa al divendres, el dia previ a la Festa del Vi, hi haurà cita doble. A les 19 hores, l'Antiga Audiència acollirà el 'Cinema del Vi', amb la projecció de la pel·lícula 'Vignes dans le rouge', de Christophe Fauchère, en col·laboració amb el MOST Festival. Les entrades es poden comprar a un preu de 3 euros.

La segona cita de divendres arribarà a les nou de la nit, amb 'Bombolles al capvespre', un tast de vins escumosos de la DO Tarragona acompanyats de coques del territori. L'activitat es farà al Passeig de les Palmeres i per participar-hi s'han de comprar entrades, que tenen un preu de 10 euros per persona.