Una imatge de l'espectacle d'Inés Rubio

El Sona Flamenc omple Tarragona d'actuacions i activitats durant dues setmanes

L'esdeveniment musical dona el tret de sortida el 18 de març i s'allarga fins al 3 d'abril

El festival Sona Flamenc de Tarragona donarà el tret de sortida aquest divendres amb l'espectacle Fronterazul dels músics Manuel Carmona i Samuel García. Una estrena que es farà a les 20 hores a l'Espai Jove Kesse.

Aquesta serà la primera actuació de la quarta edició del festival, que comptarà amb 24 activitats que combinen ball, teatre, música, activitat divulgativa, formativa i participativa, tota entorn del flamenc, s’allargarà fins al 3 d’abril. 

Entre els espectacles al Teatre Tarragona, és de destacar De la tierra  d’Inés Rubio (19 de març), una producció d'Urly Events que comptarà amb 'bailaoras' i músics locals. També, Bodas de Sangre, la cèlebre obra de Lorca dirigida, en aquest cas, pel tarragoní Marc Chornet (25 de març) i interpretada pel Projecte Ingenu, i coreografiada pel ballarí de flamenc Jesús Blanco.

I la producció FlamencoLife 2.0 (2 d’abril), un espectacle de la companyia Beatriz Higueras que recorre els pals de flamenc a través del ball, el toc i el cant.

Una edició que també comptarà amb la música flamenca de les Maruja Limón (26 de març), que presentaran a la Sala Zero la seva combinació de flamenc, pop i ritmes llatins.

També hi haurà el primer espectacle en solitari d’Ana Brenes (27 de març) al Teatret del Serrallo i el polifacètic músic de Ketama Josemi Carmona (3 d'abril), que clourà el festival amb el seu quartet i un treball a mig camí entre el flamenc, el jazz, la música llatinoamericana o el pop.

Pel que fa a l’oferta formativa, és de remarcar el curs de flamenc per a neòfits de la principal 'cantaora' del moment Mayte Martín que durant dues tardes consecutives a la Sala Kesse (26 i 27 de març). A més, hi haurà la masterclass del coreògraf José Manuel Álvarez (3 d’abril) que també actuarà a La Herreria (1 d’abril).

Finalment, el 2 d’abril, la plaça Corsini serà l’escenari d'una matinal de rumba que comptarà amb la tradicional flashmbob, que aquest any incorpora com a novetat un divertit espectacle previ on ballarines de Tarragona seran les protagonistes: El Rumbòdrom. El matí de rumba al Mercat clourà amb una sessió de DJ rumbera de Txarly Brown.