Imatge d'arxiu d'un acte del festival Tarraco Viva de l'any passat

Tarragona vol recuperar Tarraco Viva abans de finals del mes d'octubre

L'organització treballa en «actes de petit format i aforament limitat»

Un dels nombrosos esdeveniments que s'ha vist afectat pel confinament, i la pandèmia del coronavirus, ha sigut Tarraco Viva, el tradicional festival de recreació històrica romana que cada mes de maig se celebra a la ciutat de Tarragona. El mes de març, el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, anunciava que el festival quedava ajornat fins a la tardor. Ara, quan ens trobem en l'entrada a la «nova normalitat», Pinedo ha anunciat a TarragonaDigital que estan treballant «perquè el festival es pugui fer abans del canvi horari del mes d'octubre». 

El regidor d'En Comú Podem ha mantingut una reunió de treball, aquesta mateixa setmana, amb el director de les jornades, Magí Seritjol. El motiu de precisar una mica més quan es podrà fer Tarraco Viva és, segons Hermán Pinedo, «és un  festival que, per les seves característiques, convida a la  participació ciutadana i a les activitats a l'aire lliure. Entenem, doncs, que és millor recuperar-lo en un horari, i clima, més semblant a l'estiu que a l'hivern». 

«Digitalitzar part de Tarraco Viva»

Pinedo ha tingut un altre aspecte del festival sobre la taula: el format. No és un tema menor perquè, quan estigui tancada la data en què Tarraco Viva aixecarà el teló enguany, el coronavirus encara estarà present. «El festival s'adaptarà a la  nova normalitat», ha apuntat el regidor tarragoní. «Treballem tenint en compte totes les  mesures de seguretat pertinents i, en aquest aspecte, apostarem per digitalitzar part del  festival. Ara bé, el programa d'actes, majoritàriament, continuarà sent presencial» ha reblat Hermán Pinedo. 

El conseller del govern municipal tarragoní ha baixat al detall i ha avançat que «apostarem pel petit format i els  aforaments limitats no seran un inconvenient, sinó una oportunitat per realitzar un festival més pròxim, més acollidor».  Per últim, Pinedo ha volgut fer pública una reflexió: «creiem que, en una situació com l'actual, amb la COVID-19 present, hem de continuar apostant per la creació cultural i reforçar el valor de la nostra història i el nostre patrimoni. La inversió en cultura i patrimoni serà una de les nostres apostes per a la recuperació econòmica».