Façana principal de la residència Les Alzines de Tarragona, i d'una parella d'avis a punt d'entrar-hi

La residència Les Alzines de Tarragona recupera la direcció original després de ser intervinguda

El brot de Covid-19 al centre va forçar la intervenció de Salut a mitjans de gener | 21 residents han mort i 23 treballadors es van infectar

Després de sis setmanes d'intervenció tutelada per Salut, la  residència d'avis Les Alzines de Tarragona ha retornat a les seves mans originals. L'empresa Mayorex XL torna a assumir la direcció de l'espai amb totes les garanties, després d'un període en què els casos de Covid-19 a la residència van obligar, provisionalment, a gestionar-la en altres mans tal com marca el protocol  de Salut. És la Fundació Vallparadís qui ha assumit la gestió provisional entre el 14 de gener i el passat divendres 26 de febrer.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Salut  contempla els casos d'intervenció com a sortida provisional per garantir personal, efectius i mijtans que permetin el funcionament amb seguretat  de la residència mentre els treballadors originaris es trobaven aïllats després d'haver estat en contacte amb el virus. Amb la fi de la intervenció i el retorn a les mans originals, la residència  recupera la normalitat i dona per superat l'episodi.

El brot de Les Alzines: 21 defuncions i altres 43 contagis

Segons han apuntat a l'ACN fonts del Departament de Salut, el brot s'ha saldat amb 21 residents morts per coronavirus  dels 41 que es van arribar a contagiar. A més, també hi ha hagut 23 treballadors  de Les Alzines infectats de coronavirus. Actualment, la residència està «net» i l'entitat Mayorex XL n'ha recuperat la direcció  i gestió a tots els efectes.