Imatge de la missa pels difunts i afectats per la Covid-19, celebrada a la Catedral i presidida per l'Arquebisbe Joan Planellas.

La Fiscalia de Menors de Tarragona arxiva el cas d'abusos a menors per part d'un capellà

Es tracta d'una conclusió que coincideix amb la investigació canònica comunicada des de l’Arquebisbat, amb data de 3 de juny de 2020

El Jutge de la Fiscalia de Menors de Tarragona ha decretat el sobreseïment i l’arxivament  definitiu del cas de presumptes abusos  a menors per part de Mn. Francesc Xavier Morell i Rom. La resolució es basa en el fet que no resulta degudament justificada la perpetració de cap delicte per part d’ell.

Es tracta d'una conclusió que coincideix amb la investigació canònica comunicada des de l’Arquebisbat de Tarragona, amb data de 3 de juny de 2020. En aquest cas, s’informava que no s’havien trobat indicis de delicte que, canònicament, l’incriminés penalment.

El cas va sortir a la llum el febrer del 2019, juntament amb un segon cas d'un altre mossèn de l'Arquebisbat de Tarragona. Els dos van ser destituïts un cop es va saber que havien estat investigats pel Vaticà per presumptes abusos infantils durant el 2015 i 2016. 

«Cal respectar la presumpció d'innocència»

L’Arquebisbat de Tarragona, amb data de 28 d’octubre, ha rebut aquesta informació de manera formal a través de Mn. F. Xavier Morell. Avui mateix, aquesta documentació s’ha tramès a la Santa Seu per tal que la Congregació per a la Doctrina de la Fe pugui adjuntar-la al seu expedient canònic i poder així revisar qualsevol mesura cautelar imposada.

L'Arquebisbat afegeix que «la conclusió d’aquest cas ens porta a reclamar amb més fermesa el respecte a la presumpció d’innocència i al dret a l’honorabilitat de tothom. També dels preveres, que en alguns moments de la cobertura d’aquest cas no es va respectar».