Les actrius Noemi Rodríguez i Darlene Rodríguez actuant en l'obra Hoy puede ser mi gran noche al FITT

La 9a edició del FITT arrenca amb força: supera la venda d'abonaments de l'any passat

L'obra 'Hoy puede ser mi gran noche' exhaureix entrades en la seva estrena a Catalunya

L'obra 'Hoy puede ser mi gran noche', de la companyia Teatro En Vilo, ha penjat el cartell d'entrades exhaurides al FITT, el Festival Internacional de Teatre de Tarragona. L'espectacle, que s'estrenava a Catalunya, ha captivat el públic que s'ha aplegat aquest dijous al Palau de Congressos de Tarragona.

La 9a edició del FITT, que va començar aquest dimecres 31 d'agost, ha programat onze espectacles, de dotze companyies d'àmbit nacional i internacional, que actuaran en diferents espais i teatres de la capital tarragonina fins a aquest dissabte.

El seu director, Joan Negrié, ha celebrat que en el segon dia de certamen ja s'han superat les vendes dels abonaments de l'any passat —quan es van vendre el 70%—. «Les xifres són espectaculars, millors que mai, es nota que el públic vol tornar a consumir teatre», ha valorat en declaracions a l'ACN.

Exhaurides les més de 250 localitats

Les actrius Noemi Rodríguez i Darlene Rodríguez han entrat a escena amb una cançó de Sergio Dalma i han arrencat així un viatge cap al passat. D'aquesta manera, han desplegat la seva poètica teatral, la irreverència, la tendresa i l'humor per acostar als espectadors la batalla entre l'extraordinari i l'ordinari, les gestes i les derrotes de la protagonista.

«És un cant a la vida, una lluita per les il·lusions, pels somnis que tenim de petits, també dels desenganys i per lluitar per allò que sempre has volgut de petit», ha afirmat Negrié. L'obra ha exhaurit els més de 250 seients de la sala Eutyches del Palau Firal.

A banda, el director del festival ha explicat que s'han programat onze propostes en els quatre dies de certamen i ha celebrat que les dues funcions del primer dia i les d'aquest dijous —'La Iaia' i 'Hoy puede ser mi gran noche'—, hagin esgotat les localitats.

«No podem estar més contents»

Joan Negrié ha dit que «no podem estar més contents». Enguany, els espectacles del FITT se centren en la celebració del retorn a la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia i les restriccions. «Volíem celebrar la retornada, la comunió del públic amb el teatre, celebrar l'acte d'anar a xalar d'un espectacle», ha remarcat.

Pel que fa a la resta de programació, Negrié ha destacat l'obra 'El Mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai', que es representarà aquest divendres al Teatre Tarragona. Es tracta d'una coproducció del FITT amb el Teatre Nacional de Catalunya, de Xavier Bobés i Alberto Conejero.

«Narra la història d'un professor de Mont-roig del Camp, Antoni Benaiges, que explica als nens d'una escola de Burgos com era el mar durant la Guerra Civil, i els hi parlava del mar de Tarragona. Crec que serà molt emotiu i és un muntatge espectacular», ha tancat el director.