La flota d'autobusos de l'EMT de Tarragona disposarà de càmeres

La flota d'autobusos de l'EMT de Tarragona disposarà de càmeres de videovigilància al juliol

Adjudiquen el subministrament i instal·lació dels dispositius per tal d'incrementar la seguretat als vehicles

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha adjudicat el subministrament i instal·lació de dispositius de videovigilància a la flota d'autobusos municipals per tal de millorar la seguretat  d'usuaris i treballadors. Al juliol els 70 vehicles disposaran de quatre càmeres que transmetran imatges en temps real al centre de control de la companyia. Les gravacions es conservaran entre 15 i 30 dies.

El sistema també integra un polsador de pànic per tal que els conductors puguin avisar a la sala de control i que es pugui visualitzar la incidència  que s'estigui produint. Digittecnic serà l'encarregada d'incorporar el sistema, que també permet detallar l'ocupació del vehicle i controlar-ne l'aforament. El cost és de 124.320 euros.

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha subratllat que es prenen «molt seriosament la seguretat als autobusos municipals» i ha recordat que, a més, també han incorporat dos nous inspectors. Precisament, arran d'una agressió a un inspector per part de dos individus al gener, l'EMT va iniciar una revisió dels protocols de seguretat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

A més, s'està treballant per oferir formacions personalitzades a la plantilla sobre com gestionar «situacions difícils i problemàtiques  en el desenvolupament habitual de la seva feina».