Imatge de dues dones amb mascareta a la terrassa d'un bar de Tarragona

L'oposició de Tarragona s'uneix per reclamar la reactivació del servei d'atenció a la dona

Només el PP no s'ha afegit a la petició | La conselleria assegura que ho volen aprovisionar per via d'urgència

Primer  front comú a l'Ajuntament de Tarragona. Bé, no del tot perquè el Partit Popular no s'ha sumat a la petició conjunta de la resta de les forces de l'oposició al plenari tarragoní: PSC, Ciutadans, Junts per Tarragona i la CUP. En total, 16 regidors de quatre forces polítiques diferents han alçat la veu per  reclamar, «de manera immediata», la  reobertura  del SIAD i la  reactivació dels  serveis  que ofereix a les  dones de Tarragona. Es tracta d'una competència de la consellera Carla Aguilar, responsable de Serveis Socials, entre altres. 

Segons PSC, Cs i JxT la SIAD, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones, es troba en una «precària situació. Des de l'1 d'octubre està sense personal que el cobreixi. La plaça de treballadora social responsable del servei, arran de la jubilació de la titular, no està cobert des d'avui i encara no s'ha convocat aquesta plaça. D'altra banda, els serveis d'assessorament legal i psicològic han  esgotat el seu contracte  i encara no s'ha resolt la nova contractació».

Les conselleres Sandra Ramos (PSC), Sonia Orts (Ciutadans) i Cristina Guzmán (Junts per Tarragona) han denunciat que la falta de previsió de l'equip de govern no pot deixar en  suspens un servei  de vital importància per les dones de Tarragona. «Hem volgut fer la denúncia conjunta perquè aquest fet traspassa les  polítiques  partidistes i en la situació actual, amb més ímpetu, cal reforçar un servei tan essencial i sensible, que ofereix, entre d'altres, atenció a les dones víctimes de gènere» han declarat les quatre conselleres.

La CUP i Cau de Llunes

Així mateix, també s'ha manifestat sobre aquesta matèria la CUP i el col·lectiu feminista Cau de Llunes. Ambdós han manifestat que «la falta de previsió que ha motivat el tancament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és una negligència política  greu, difícilment justificable en el cas d’un govern que va prometre apostar per les polítiques feministes. El tancament d’aquest espai no s’ha produït per cap causa sobrevinguda, sinó per haver-se quedat sense personal de l’Ajuntament i perquè no s’ha renovat la contractació dels serveis d’assessorament legal i psicològic».

Les anticapitalistes i Cau de Llunes han demanat a la responsable política d'igualtat, Carla Aguilar, que «adopti les mesures necessàries per garantir la immediata reobertura del SIAD i, alhora, que incrementi la partida pressupostària  per a polítiques feministes de cara al proper exercici». 

La resposta de la consellera

La conselleria de Serveis Socials, en mans de Carla Aguilar, de la coalició En Comú Podem, ha respost al  front comú assegurant que estan treballant perquè  s’aprovisioni per via d’urgència la plaça de tècnica d’aquest servei després de la jubilació  de la treballadora social que era titular de la plaça. L'equip de govern municipal de Tarragona ha afirmat que «és un servei fonamental que s'ha de seguir prestant».