Imatge del mig centenar de persones que es van reunir a Tarragona, aquest dissabte 11 de gener, per conèixer l'ideari del Front Nacional de Catalunya

El Front Nacional de Catalunya fa els seus primers passos a Tarragona

El partit «independentista nacionalista» està començant a construir grups de treball «arreu del Camp de Tarragona»

Aquest dissabte, 11 de gener, el partit «independentista nacionalista»  Front Nacional de Catalunya, (FNC), ha reunit a prop de mig centenar de persones a Tarragona per presentar el seu ideari i «organitzar grups de treball al Camp de Tarragona».

La presentació va anar a càrrec del secretari d'Organització i Finances del partit, Oriol Ges, i el secretari nacional del Front Nacional de Catalunya, Jordi Casacuberta. Ambdós polítics van comptar amb la presència del periodista tarragoní, Jaume Nolla, com a moderador de l'acte. El partit ubicat ideològicament en l'ultranacionalisme basa el seu ideari en tres conceptes: «llibertat de Catalunya, supervivència del català i prosperitat dels catalans».

El Front considera que el procés català va ser un «engany» i aposta per «la via unilateral per fer la independència; racionalitzar la immigració; eliminar impostos i lleis i crear un exèrcit per a Catalunya». Així mateix, també volen «aturar el saqueig que representa l'espoli fiscal i la sagnia impositiva actual que afecta autònoms, petits emprenedors i empresaris». Ara per ara, el Front Nacional de Catalunya no té estructura pròpia ni a Tarragona capital ni a la resta de comarques de l'àrea metropolitana. 

Primers passos a les xarxes

Fer política, avui en dia, és inseparable de les xarxes socials: no es pot fer política sense estar a les xarxes. A meitats de la setmana passada, el Front Nacional de Catalunya, a Tarragona, va obrir compte propi a Twitter. Compte que no va passar desapercebut per cap dels tuitaires habituals de l'esquerra independentista tarragonina. 

Així mateix, el Front també s'ha posicionat  sobre la manifestació que aquest diumenge, 12 de gener, VOX va dur a terme a Tarragona en contra del pacte d'investidura dels socialistes i independentistes. Des del perfil del partit «independentista nacionalista» han titllat als assistents a l'acte de VOX com «espanyols inadaptats que provoqueu amb el vostre drap». També els han convidat a marxar de Catalunya: «ningú us obliga a viure a Catalunya. Ample és Castella».