La Fundació Nacional Francisco Franco va obrir una delegació a Tarragona el passat mes de març

L'entitat ha confirmat que té una seu operativa a la ciutat

A inicis d'any, l'Ajuntament de Tarragona votava una moció que rebutjava l'anunciada presència de la Fundació Nacional Francisco Franco a Tarragona. Un parell de mesos després, durant el mes de març,  l'entitat que promou «l'estudi i el coneixement de la vida» del dictador espanyol va aprovar la constitució d'un seguit de delegacions de l'associació, entre elles la de Tarragona.

Així,  la Fundació Nacional Francisco Franco ha explicat a aquest mitjà que compta «amb una seu a Tarragona que funciona perfectament». Els promotors de l'estudi de la vida de l'autor del cop d'Estat del 36 compten, en territori català, amb delegacions a Tarragona i també a Lleida.

Les delegacions tenen com a objectiu, segons els estatuts de la Francisco Franco, «difondre i promoure l'estudi i coneixement de la vida, el pensament, el llegat i l'obra de Francisco Franco Bahamonde, en la seva dimensió humana, militar i política, així com les realitzacions dels anys del seu mandat com a cap d'Estat español, Capità General i Generalíssims dels Exèrcits».

22 vots en contra de la Francisco Franco a Tarragona

El passat 18 de gener, el plenari de l'Ajuntament de Tarragona aprovava, per 22 vots en contra i l'abstenció del grup municipal del Partit Popular de Tarragona, rebutjar la presència de la Fundació Nacional Francisco Franco a Tarragona. La moció la va presentar la CUP, PDeCAT, ERC, Fòrum de Tarragona per la Memòria, ANC, CDR Tarragona i la Plataforma Antifeixista de Tarragona.

El text presentat rebutjava «l'enaltiment de la dictadura franquista» i cercava ser un rebuig de la ciutat a la presència dels estudiosos del dictador a Tarragona.  Poques setmanes després la Fundació Nacional Francisco Franco aprovava la creació d'una delegació a la ciutat.