Pla tancat d'un patinet elèctric circulant en un carril bici amb el símbol d'una bici dibuixat

El futur carril bici de Tarragona vol connectar amb Pere Martell i el Serrallo de cara al 2022

La primera fase de les obres començara aquest abril i unirà Sescelades amb la plaça Imperial Tarraco

La primera fase de les obres del futur  carril bici  de Tarragona està a punt de començar. Aquest mes d'abril s'iniciaran els treballs per connectar la zona del  campus universitari de Sescelades, a Sant Pere i Sant Pau, amb l'epicentre de la plaça Imperial Tarraco. Si no hi ha imprevistos, la connexió de dos quilòmetres de llarg hauria d'estar enllestida al mes de setembre  i suposarà una revolució en la mobilitat de la ciutat, fins ara limitada al transport a través de cotxes  i autobusos. L'horitzó de l'Ajuntament, però, va molt més enllà.

Segons avança el 'Diari de Tarragona', el consistori ja treballa en la projecció d'una segona fase del carril bici  de cara al 2022. En aquest cas, el traçat seria unir la plaça Imperial Tarraco i el Serrallo, a través de l'eix comercial de Pere Martell, per tal de consolidar una xarxa de carril bici única des de la zona universitària de Sescelades  fins al cor lúdic i esportiu del Port i el Serrallo. Un cop arribat al barri marítim, el carril connectarà amb la via específica per a bicicletes ja existent al Moll de Costa, i que s'allarga fins a la platja del Miracle.

El projecte encara està pendent de redacció, si bé des des de l'Ajuntament estan determinats a fer els deures cap a una mobilitat sostenible més que reivindicada, alhora que dinamitzaria  la zona comercial de Pere Martell amb una nova ubicació estratègica a la ciutat. Amb la primera fase del carril bici a punt de començar, des de la plaça d ela Font ja estan pensant en la segona. Si la proposta acaba prenent forma, Tarragona  s'acostarà i molt a una revolució urbana sense precedents a només un any vista.