Gallines a terra.

Les gallines de l'antiga N-340 de Tarragona

Una curiosa estampa es pot veure aquests dies a tocar de la carretera: vehicles i animals conviuen en harmonia

Una tarda qualsevol pot ser el moment d'endur-se una sorpresa. Això és el que li ha passat a un lector de TarragonaDigital qui s'ha trobat amb una curiosa estampa a l'antiga carretera nacional 340 a Tarragona mentre circulava per la zona. En aquest punt és habitual veure-hi una gran quantitat de cotxes, però el que de ben segur que no passa sovint és veure-hi gallines i pollastres.

És això, precisament, el que ha motivat que algunes persones hagin aturat el seu cotxe, per contemplar els animals a la ciutat. Entre camions, busos, bars, concessionaris i establiments de menjar ràpid, un grup de quatre gallines i un pollastre campen tranquil·lament, absortes de tot el moviment i la frenètica activitat de l'antiga N-340

Segons explica el lector, les gallines i el pollastre fa dies que estan a la zona i ningú sap d'on han sortit. Picant allí i allà, intenten alimentar-se al marge de la carretera. Tot i la perillositat de la situació, sembla que al grup d'aus no li interessa el més mínim jugar-se la vida i travessar la carretera. Es mantenen al descampat i ignoren la presència dels curiosos a la zona.

Això semblaria indicar que es tracta de gallines habituades al contacte humà. Possiblement s'han escapat d'algun mas proper a la zona, tot i que de moment ningú les ha anat a recollir. Fa dies que hi son i sembla que els agrada l'aventura que estan vivint, ja que estan tranquil·les i no marxen d'aquest punt.

Tanmateix, potser estan en més perill del que creuen. Qui sap si algú amb ganes de criar gallines acabarà enduent-se-les cap a casa, o encara pitjor, podrien acabar amb les seves compatriotes dels coneguts establiments de menjar ràpid que hi ha a l'antiga N-340. Esperem que no. En tot cas, de moment les gallines i el pollastre segueixen fent la seva sense immutar-se del protagonisme que han agafat i la vida que han portat en aquesta àrea gris de Tarragona.