Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de l'avinguda principal de l'Anella Mediterrània amb el Palau d'Esports Catalunya al fons

El Govern cedeix el Palau d'Esports Catalunya a l'Ajuntament de Tarragona per utilitzar-lo temporalment

Ho ha anunciat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa | Es preveu que el pugui acabar utilitzat amb caràcter permanent

La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha anunciat que s'ha autoritzat la subscripció d'un conveni entre la Generalitat  i l'Ajuntament de Tarragona per cedir l'ús temporal del Palau d'Esports Catalunya al consistori tarragoní.

Tal com ha informat Budó, l'acord també estableix les operacions patrimonials necessàries entre les dues parts per tal que l'Ajuntament de Tarragona pugui acabar utilitzant amb caràcter permanent aquest equipament. La portaveu ha explicat que el Consell Català de l'Esport va finançar la construcció del Palau d'Esports Catalunya, un dels principals equipaments dels Jocs Mediterranis del 2018.

Primeres reaccions

La notícia, molt esperada a la ciutat de Tarragona, ha provocat reaccions polítiques a la plaça de la Font, seu del consistori tarragoní. El portaveu de la coalició  de govern  municipal, Manel Castaño (ERC), ha expressat la seva «satisfacció perquè estableix la  fórmula jurídica que implica a les dues parts per resoldre aquest tema». «És», ha afegit Castaño, «bo per Tarragona perquè ens permet disposar d'un document  que reclamàvem tant el govern de la ciutat com l'oposició. Esperem que donin suport a aquesta decisió que passarà aquest dijous per la Comissió Informativa de Territori».

La regidora no adscrita, antiga consellera de Ciutadans, Sònia Orts, ha explicat a aquest mitjà que «esperem que la cessió  sigui de caràcter permanent i no temporal». «Ara bé», ha afegit Orts, «el que és realment important és que el projecte esportiu per aquest equipament sigui una realitat». 

El portaveu del grup municipal del PP al consistori tarragoní, José Luís Martín, ha sigut prudent i ha manifestat que «preferim valorar-ho un cop hàgim pogut consultar el document  de cessió». «L'anunci no diu res ni de terminis, ni de condicions ni de res i ens fa respecte que sigui una promesa més de les que fa la Generalitat  quan parla de Tarragona» ha reblat el líder dels conservadors a la capital. 

La CUP i la «desídia» del PSC

La futura portaveu del grup municipal de la CUP a la plaça de la Font, Eva Miguel, ha afirmat que la problemàtica viscuda al voltant del  Palau d'Esports «ens la podríem haver estalviat si el govern del PSC hagués deixat a banda la desídia. No s'entén que hagi costat tant trobar una sortida quan els governs  de la Generalitat i el de Tarragona són del mateix color polític i encara menys que aquesta cessió  no sigui de caràcter permanent».

«Encara no coneixem els detalls del conveni, però, malgrat que aquesta equipació  no era pas una necessitat prioritària a la ciutat, entenem que cal treballar per garantir que tota la població, clubs i  esport base tinguin accés i dret a fer servir aquesta instal·lació» ha reblat Miguel. 

Nadal: «El nou acord compleix amb les nostres reivindicacions»

Dídac Nadal, portaveu de Junts per Tarragona, ha celebrat la notícia i ha remarcat que «sempre hem dit que aquest pavelló havia de ser de la ciutat de Tarragona i que havia d’estar obert a la ciutadania. El passat mes de juliol vam votar en contra perquè aquell conveni no garantia que la titularitat fos de l’Ajuntament. El nou acord compleix amb les nostres reivindicacions, ja que permet que el pavelló s’obri immediatament i que el consistori en pugui fer ús amb caràcter permanent i indefinit com a titular demanial».

Per a Cs, «ja era hora»

Ciutadans, per la seva part, ha apuntat que «ja era hora que, després de tres anys, la Generalitat cedís l’ús del Palau d’Esports a l’Ajuntament». El portaveu municipal dels taronges, Francisco Domínguez, ha insistit que encara no tenen els detalls de l’operació, «que haurem d’estudiar», però ha recordat que Cs «va demanar tant al Parlament com a l’Ajuntament que es fes aquest traspàs».

«Ha estat una irresponsabilitat no posar-se d’acord amb més rapidesa per part dels governs de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona, perquè l’equipament, molt necessari per a la ciutat, ha estat tancat durant tres anys, i això ha suposat una pèrdua d’oportunitats incalculables», ha lamentat Domínguez. «Els problemes argumentals, o més aviat excuses, de quina fórmula jurídica era la més adequada o qui havia de pagar el parquet no eren raons suficients per mantenir tancat el Palau i frenar l’activitat i el retorn a la societat tarragonina d’una inversió milionària», ha reblat.