El govern de Tarragona defensa la decisió de cedir el parquet del Palau d'Esports a Girona

La consellera d'Esports, María José López, afirma que «és acte solidari per un fet puntual», que no afecta a les gestions per obtenir la cessió de l'equipament

La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha estat l'encarregada per part del govern municipal de defensar la cessió del parquet del Palau d'Esports a l'Ajuntament de Girona per pal·liar els desperfectes del temporal Glòria al parquet del pavelló de Fontajau de la capital gironina. López ha explicat que la cessió del material «és puntual» i ha defensat l'actuació «per solidaritat amb Girona». Segons ha assegurat la responsable de l'àrea d'esports, «el parquet haurà de tornar de Fontajau en les mateixes condicions».

María José López ha afirmat que la cessió del parquet no afecta els tràmits i gestions que es van realitzant per a la cessió del Palau d'Esports. Així mateix, ha dit que no hi haurà afectacions als esdeveniments previstos, com el Torneig Castell. En aquest sentit, la consellera d'Esports ha mantingut la línia marcada per l'alcalde Pau Ricomà en la jornada d'ahir, quan va saltar la notícia que la Generalitat cediria el parquet sense ús del Palau d'Esports a l'Ajuntament de Girona. El batlle va assegurar en un tuit que «Girona pateix un temporal i precisa un parquet durant un temps que no ens cal. Per quin cap passa que ens hi hem de negar? La Tarragona que jo vull no és insolidària ni insensible».

A través de les xarxes socials, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut agrair a l'alcalde Pau Ricomà i a la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya «la cessió temporal del parquet pel pavelló de Fontajau». Madrenas ha explicat que amb aquesta acció «permetrà que molts nens i joves de clubs de base de la ciutat i esport d'elit femení recuperin certa normalitat». L'alcaldessa ha acabat el seu tuit amb un «gràcies Tarragona!».

«La cessió no és un acte de solidaritat, és un engany»

El principal grup del plenari tarragoní, el PSC, ha valorat aquesta polèmica cessió amb una roda de premsa de la seva portaveu, Sandra Ramos, i el seu conseller expert en temes d'esports, l'entrenador del CBT Tarragona, Berni Álvarez.  Álvarez ha explicat que, per ells, «la cessió del parquet no és un acte de solidaritat, és un engany» i ha afegit que «els clubs locals necessiten el Palau d'Esports per manca d'espais».

Indignació a Junts x Tarragona i la CUP lamenta «haver llançat a la brossa els 18 milions d'euros del Palau d'Esports»

El portaveu de Junts x Tarragona, Dídac Nadal, ha manifestat la seva indignació i incomprensió sobre la decisió de cedir el parquet del Palau d'Esports de Tarragona a l'Ajuntament de Girona. Nadal ha manifestat que «al darrer ple es va assegurar que el desbloqueig era imminent, però lluny d'això ens trobem que de manera unilateral des del departament de Patrimoni de la Generalitat de Barcelona es decideix portar el parquet del Palau a Girona». El conseller postconvergent ha assegurat que «això ja és riure's de nosaltres».

Dídac Nadal ha lamentat «les destrosses que el Glòria va ocasionar a Girona però considerem que aquesta decisió suposa un nou menysteniment cap a la nostra ciutat». «El que urgeix és que la Generalitat cedeixi d'una vegada per totes el Palau d'Esports a l'Ajuntament de Tarragona. La cessió del parquet no és la manera de desbloquejar l'ús de la instal·lació», ha dit el portaveu de Junts x Tarragona.  També ha afegit que «un cop realitzada la cessió, és imprescindible disposar de la partida pressupostària necessària per tal de mantenir l'equipament i, sobretot, obrir-lo a la ciutadania i a totes les entitats esportives de la ciutat».

El grup municipal de la CUP també ha volgut dir la seva sobre la polèmica del dia a la ciutat de Tarragona. Per les anticapitalistes, «la cessió del parquet del Palau d’Esports cap a Fontajau (el Palau d’Esports de Girona) evidencia que  aquest equipament construït pels Jocs Mediterranis a Tarragona no ha estat mai una prioritat ni per la ciutat, ni pels equips de govern de Ballesteros ni Ricomà, ni molt menys per la Generalitat».

Per Laia Estrada, la portaveu antisistema, «els 18,4 milions que va costar la seva construcció podrien haver ajudat a millorar les instal·lacions dels serveis sanitaris o dignificar els equipaments de les escoles públiques de la ciutat». «Ja ningú pot negar que els 18,4 milions d’euros públics que va costar el Palau d’Esports es van llençar a la brossa» ha reblat la CUP de Tarragona.