Pla obert de la gran celebració de Santa Tecla de l'any 2017

Els grans actes per celebrar els 700 anys de Santa Tecla hauran d'esperar al setembre de 2022

Aquest 2021 es fan 700 anys de l'arribada del braç de la patrona a Tarragona | La pandèmia força a repensar la programació especial

Tarragona  celebrarà els 700 anys de l'arribada del braç incorrupte de Santa Tecla a la ciutat, però haurà de fer-ho adaptant-se al ritme de la pandèmia. L'Ajuntament ha confirmat aquest dijous, 13 de maig, que la celebració de l'efemèride s'allargarà entre la celebració de la festa major d'aquest 2021 i la de 2022, en lloc de concentrar-se en el programa d'actes del setembre  d'enguany. El programa no vol conformar-se amb un homenatge a mig cas per a un homenatge  històric.

La celebració se centrarà aquest 2021 en els actes de divulgació històrica, les conferències, les xarrades o les visites guiades, i ha decidit deixar pel setembre de 2022 els grans espectacles  i la recuperació «del carrer com a element festiu» indestriable de la celebració  que s'espera. Un gran espectacle teatral de Marc Chornet i un gran concert davant la Catedral  de Xavier Pastrana simbolitzaran aquesta reconciliació amb el carrer  i la ciutadania de cara a l'any que ve.

El programa de Santa Tecla 700 es projecta com «un impuls d'autoestima per a Tarragona», enfocat en el reconeixement a la història  de la festivitat i el replantejament «de la festa que la ciutat vol tenir en les pròximes dècades». L'accent del talent local i la participació d'artistes professionals i joves creadors del territori serà un dels grans punts forts d'una celebració  més que tarragonina.

Si bé el gruix dels actes de l'efemèride es concentrarà en les  festes majors de Santa Tecla 2021 i 2022, l'Ajuntament ha confirmat que «la ciutat es vestirà de festa major» més enllà dels dies grans. L'alcalde, Pau Ricomà, ha argumentat que «és el moment de treure pit, de fer bandera amb un projecte compartit, transversal, que compta amb la implicació de tots els departaments de l'Ajuntament així com d'entitats i de la ciutadania». La reflexió i la divulgació, pel 2021. El carrer i els grans esdeveniments, al 2022. La pandèmia  no tombarà l'essència una de les efemèrides més tarragonines  dels nostres temps.