Grup dels voluntaris per fer el tercer recompte de persones sensesostre

Un grup de voluntaris localitza 77 persones dormint als carrers de Tarragona

Aquesta xifra suposa un increment de persones sensesostre respecte a les passades edicions

Un grup format per 127 voluntaris i voluntàries s'han desplegat en petits grups la nit del passat dimarts 9 de novembre per localitzar aquelles persones que estaven dormint als carrers de la ciutat.

En total, s'ha localitzat un total de 77 persones, de les quals 58 estaven dormint al carrer i els 19 restants en un recurs d'allotjament temporal. Dels reconeguts, 63 són homes, 5 dones i 9 sense identificar.

Un lleuger augment de la xifra

El tercer recompte de les persones sensesostre a Tarragona ha significat un increment respecte a les passades edicions, ja que es van localitzar 70 al 2019 i 51 a l'any 2017.

Inés Solé, la consellera de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona, ha fet balanç de l'acció realitzada el passat dimarts 9 de novembre i ha expressat que «l'increment de les persones localitzades al carrer aquesta passada nit només ens confirma el que ja sabíem, i és que el sensellarisme avui és una pota important de l'emergència social que vivim».

A més, Solé ha afegit que «cal dotar els ens locals de recursos suficients per fer front a aquest problema. És per això que és absolutament necessari que la Generalitat de Catalunya faci aquest esforç i abordi els drets socials sense deixar ningú enrere i fent especial èmfasi al sensellarisme».

La consellera ha agraït la feina realitzada per les persones voluntàries i per tots els agents socials que col·laboren en la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de Tarragona.

Dispositius que vetllaven per la seguretat

El desplegament dels 127 voluntaris i voluntàries al voltant de la ciutat de Tarragona ha començat a les 23 hores i ha finalitzat a les 2.50 hores de la matinada seguint els recorreguts fixats. En el dispositiu de recerca han participat dos indicatius de la Guàrdia Urbana, dos de protecció Civil, tres de Creu Roja i una sala de coordinació.

Per la seva banda, la consellera de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha explicat que «el recompte s'ha realitzat sense incidències», on la missió principal dels dispositius ha estat «l'acompanyament, el seguiment i donar la seguretat en tot moment a qualsevol problema que pogués aparèixer».