Imatge de la platja del Miracle de Tarragona plena de gent amb un castell de focs artificials al fons

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 30è Concurs de Focs Artificials de Tarragona

El guanyador podrà oferir els espectacles pirotènics durant les Festes de Santa Tecla 2022

Tarragona tanca una nova edició del Concurs Internacional de Focs Artificials. Una edició ben especial després de l'obligada aturada pels anys de pandèmia. Això va fer que fossin moltes les persones que van voler gaudir d'aquest espectacle al cel i la ciutat i les seves platges es van omplir de gom a gom.

Després de quatre dies de cels il·luminats que van deixar tothom bocabadat, aquest diumenge es va fer públic el veredicte final sobre el guanyador.

La Pirotecnia del Mediterráneo s'ha adjudicat la 30a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, amb 1.648 punts. El guanyador ha rebut el document acreditatiu amb l'adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2022, per valor 26.000 euros. El jurat, format per dotze membres de diferents disciplines, ha donat a conèixer el veredicte en un acte al Pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona.

El concurs s'ha pogut tornar a celebrar després de dos anys per la pandèmia. La Pirotecnia del Mediterráneo també va obtenir el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l'adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers per valor de 21.780 euros.

Durant el mateix acte, s'ha fet la lectura del segon premi, que ha anat a parar la pirotècnia francesa Mille et Une Étoiles, amb 1.298 punts; i del tercer i quart classificats, que han estat la Pirotècnia Gironina, de Pedralba (València), amb 1.167 punts, i la Pirotècnia Zarzoso, d'Altura (Castelló), amb 1.116,5 punts.

El jurat encarregat de puntuar les pirotècnies a concurs ha estat presidit pel Conseller de Serveis Generals i Govern Obert, Jordi Fortuny, i integrat per dotze membres de diversos àmbits: pirotècnia i grups de foc, departaments de cultura de diferents ajuntaments, periodisme, disseny gràfic i món veïnal han estat presents en el jurat d'enguany.

Per determinar el guanyador, el jurat té en compte fins a 16 criteris com, entre d'altres, l'ocupació de l'espai aeri, la intensitat, la brillantor, la durada dels colors, la varietat cromàtica, el disseny i la perfecció de les formes, a més de la diversitat d'efectes, el ritme i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts i, per tant, cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.