Imatge de la Diada Castellera de Sant Magí 2019

'L'impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries', guanyador del Premi CEPAC

És un treball de Sandra Segarra González, estudiant de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra

Sandra Segarra González, estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, és la  guanyadora  del IV Premi CEPAC, del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells, que compta amb el suport de la  Biennal Concurs de Castells i l'Ajuntament de Tarragona. Segarra ha estat la guardonada entre cinc treballs  més, amb l'estudi 'L'impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries' per la qual cosa s'ha emportat un premi econòmic de  1.000 euros.

El jurat ha volgut destacar «l’interès del tema escollit, l’aportació de dades noves  i l’ús combinat de metodologia qualitativa i quantitativa, així com una bona capacitat  autocrítica de les limitacions del mateix treball, pròpia del mètode científic».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dues guanyadores amb treballs de gran qualitat

A banda de Segarra, el premi accèssit ha estat lliurat a Laura Ruiz Floria, estudiant de Dret  a la Universitat Autònoma de Barcelona, pel treball titulat 'Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte', pel qual ha rebut una dotació de 500 euros. Del treball de Laura Ruiz, el jurat n'ha destacat «l’oportunitat del treball, donat que es tracta d’una matèria encara no estudiadamolt interessant  per a les colles castelleres i els ajuntaments, així com el rigor i la fonamentació que presenta».

Amb això, el tribunal ha volgut remarcar la dificultat de triar una  guanyadora, arran de «la qualitat d’ambdós treballs premiats», així com la resta de treballs, amb elements d'interès en tots d'ells.

El jurat de l'edició d'enguany ha estat format per Biel Sanabre, com a representant del CEPAC; Sergi Font, com a president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Aitana de la Varga, com a personal docent de la URV; i  Jaume Rosset  i Alfonso González com a experts en el món casteller. Guillermo Soler n’ha exercit de secretari, sense vot.