Imatges de les armes del dipòsit de la Guàrdia Civil que se subhasten aquesta setmana

Més de 1.000 armes a subhasta a Tarragona: l'última de la història

Escopetes, fusells i pistoles, entre d'altres, s'exhibeixen fins divendres a la Comandància de la Guàrdia Civil

Aquesta setmana la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona viu un moment rellevant, ja que acull la darrera subhasta d'armes de foc de la seva història. En aquest sentit, un canvi legislatiu provoca que a partir d'ara les subhastes d'armes anuals que es feien a cada província desapareguin i que se centralitzin a la Prefectura d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil.

Les armes que se subhasten estaran exposades a la Comandància de Tarragona fins aquest divendres, amb uns horaris de visita entre les 9 i les 13 hores. Les persones interessades podran presentar les seves ofertes en sobre tancat a les mateixes dependències de la Benemèrita i el pròxim dilluns al matí es farà l'obertura de sobres i l'adjudicació.

Aquesta subhasta, la darrera en la història de la Comandància de Tarragona, és la primera que se celebra després de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19, motiu pel qual el volum d'armes que s'exposen és superior a l'habitual.

Prop de 800 escopetes a subhasta

Totes les armes que estan a disposició són de particulars, que les posen a subhasta, sigui perquè els hi ha caducat el permís de tinença o perquè no se'n volen fer càrrec. En total són més d'un miler d'armes, sent una gran majoria d'elles escopetes.

En aquest sentit, concretament, surten a subhasta 794 escopetes, 34 rifles, 92 carabines, 46 revòlvers, 21 armes d'avantcàrrega, 3 fusells o 2 armes anestèsiques, entre d'altres.

Aquesta serà la darrera oportunitat de participar en una subhasta d'aquesta mena per a moltes persones, ja que a partir d'ara, les que organitzarà la Prefectura d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, seran únicament per a professionals.