Imatge de l'Oficina Mòbil d'Atenció Ciutadana al Mercat Central de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'apropa a la ciutadania: en marxa l'Oficina Mòbil

La consellera de Seguretat Ciutadania, Cristina Guzmán, aquest servei «respondrà a les necessitats de proximitat i visibilitat que es requereixen»

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha decidit apropar el seu servei a la ciutadania i ha posat en marxa l’Oficina Mòbil d’Atenció Ciutadana, un vehicle que servirà per atendre a tots els veïns i veïnes de la ciutat que ho necessitin. En aquest sentit, segons ha explicat la consellera de Seguretat Ciutadania, Cristina Guzmán, aquest servei «respondrà a les necessitats de proximitat i visibilitat que es requereixen».

La consellera Guzmán ha afegit que la posada en marxa d'aquesta Oficina Mòbil d'Atenció Ciutadana «afavoreix una major i millor atenció i una millor percepció de la feina de la policia municipal».  

«Actuacions sobre sensibilització de la població, prevenció de delictes i col·laboració entre policia i veïns»

Segons un comunicat de l'Ajuntament de Tarragona, aquest nou servei serà un complement als serveis que ofereix la Guàrdia Urbana a través de la Divisió de Proximitat i les Unitats que la integren. En aquest sentit, s'emmarca en Pla de Seguretat Integral en els diferents districtes municipals, fent les funcions d'oficina mòbil d’atenció ciutadana.

Aquesta Oficina Mòbil d'Atenció Ciutadana està configurada per dos agents, que realitzen funcions de prevenció i assessorament en tràmits administratius i altres qüestions d'interès. Cristina Guzmán ha afegit que aquest servei van en la línia «del que es considera un model de policia comunitària i de proximitat».

La consellera de Seguretat Ciutadania ha comentat que «moltes de les actuacions que la policia duu a terme, van adreçades a la sensibilització de la població, de prevenció de delictes i de col·laboració entre policia i veïns».

Un calendari per donar servei a tots els barris

La Guàrdia Urbana, per donar cobertura a tots els barris de la ciutat, ha elaborat un calendari per a l'Oficina Mòbil d'Atenció Ciutadana, alternant la distribució per dies i torns de servei. Els dilluns al matí estarà a Bonavista i durant la tarda a Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador.

Els dimarts i dijous estarà al Mercat Central durant el matí i a la tarda es traslladarà a la Part Alta. Els dimecres serà el torn de Torreforta i Bonavista, mentre que els divendres tornarà a ubicar-se a Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Torreforta.