Un usuari de patinet elèctric circula per un carril bici

La 'guerra del patinet elèctric': Tarragona posa més de 800 multes durant el 2021

A més, també s'han produït 34 accidents i una trentena de ferits

L'augment dels usuaris de patinet ha estat destacat en els últims anys. Cada vegada més gent utilitza aquesta eina per desplaçar-se per la ciutat. Com és lògic, aquesta proliferació també té la seva part negativa: els problemes de trànsit que comporten.

Un exemple el trobem a Tarragona. I és que la Guàrdia Urbana de la ciutat ha anunciat que, en aquest 2021, ja ha posat 922 multes a patinets, bicicletes i monopatins. La majoria d'aquestes han estat a conductors de patinets, amb un total de 856. Les altres sancions s'han posat a usuaris de bicicleta (43) i a altres vehicles (5). 

Tal com informa el cos policial tarragoní, la infracció més freqüent és la d'aparcar el patinet malament o en zones no autoritzades. És a dir, fora dels espais senyalitzats per l'empresa de lloguer. Aquesta acció ha comportat 388 multes. La segona infracció de la llista és la circulació per la vorera o àrees destinades a vianants, amb 139 multes. 

34 accidents aquest 2021

Més enllà de les multes, durant aquest 2021, els patinets i vehicles similars també han protagonitzat diversos accidents. De moment se n'han registrat 34, 31 dels quals han estat amb un o més patinets implicats, 3 amb bicicletes i només 1 amb monopatí. Pel que fa a les persones ferides, els sinistres han provocat 24 ferits lleus i 5 de greus en aquest balanç provisional dels gairebé 8 mesos de l'any que portem.