El president del Port, Josep Maria Cruset, durant la presentació del cicle 'Havaneres del Port'

Les 'Havaneres del Port' tornen aquest dissabte a la pèrgola del Serrallo

El grup 'Pescadors de l'Escala' serà l'encarregat d'estrenar la nova edició de la cita musical del Port de Tarragona

El Port de Tarragona engega aquest dissabte el cicle 'Havaneres del Port- Nits a la Pèrgola', que durant tots els dissabtes del mes de juliol omplirà de música i festa l'emblemàtica Vila Marinera del Serrallo. Enguany, la cantada comptarà amb els grups 'Pescadors de l’Escala' el dia 3 de juliol, 'Xató' el 10 de juliol, 'Sopa de Peix' el 17 de juliol, 'Neus Mar' el 24 de juliol i 'Els Cremats' el darrer dissabte de juliol, dia 31.

L’esdeveniment, que torna després d'un any d'absència per la pandèmia, s’ha convertit en un acte cultural i musical força estimat pels veïns del barri pescador així com per tota la ciutadania de Tarragona. Durant la presentació, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat la voluntat d’acompanyar i promoure tot allò que està relacionat amb la cultura popular i tradicional.

L'aforament previst en cada actuació és d'entre 150 i 200 persones i per accedir-hi no caldrà reserva prèvia. Les persones que vulguin gaudir de les havaneres hauran de complir amb les habituals mesures anti-Covid amb presa de temperatura prèvia, mascareta durant l’acte i manteniment de la distància de seguretat, a més d'aquelles que puguin establir l’organització o les autoritats sanitàries.

30 anys d’havaneres al Serrallo

La cantada d’Havaneres del Port marca el començament de l’estiu al Port des de fa tres dècades, després d'estrenar-se l'any 1991. Aquesta cita musical del Port de Tarragona, trenta anys després, ha aconseguit instaurar i consolidar una tradició musical i cultural que ha arrelat entre el públic tarragoní.

La directora de Port i Ciutat, Montse Adan, ha explicat que enguany es compleixen 30 anys de la primera edició de les 'Havaneres al Port', que van celebrar la primera edició el juliol de 1991. Tanmateix, enguany se celebra la 29a edició d’aquest certamen musical, ja que la Covid-19 van impedir l’organització de les cantades l’any passat.