Imatge del conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo

Hermán Pinedo trenca amb En Comú Podem i seguirà al govern municipal de Tarragona

Ho ha comunicat aquest dimecres a la que fins ara era la seva companya de grup municipal, Carla Aguilar-Cunill

Nou cop de teatre al nou govern municipal de Tarragona. Hermán Pinedo, un dels dos regidors que En Comú Podem, continuarà al govern municipal, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital. En aquest sentit, aquest dimecres ha comunicat a la seva fins ara companya de partit, Carla Aguilar-Cunill, que trenca amb la formació i que es mantindrà al govern de la ciutat.

Segons el cartipàs que l'alcalde Pau Ricomà va fer públic ahir, Pinedo mantindrà les competències de Patrimoni Històric, Tarraco Viva i Bens i Patrimoni. Unes atribucions que s'han modificat en un decret signat aquest matí, en què el regidor recupera les regidories de Joventut i Cooperació, que en un primer moment havia de dirigir la cupaire Inés Solé.

Un govern amb 13 regidors

Cal recordar que aquest dimarts, dos anys després de la investidura de Ricomà com a alcalde, ERC va presentar un pacte de govern amb la CUP i JxTGN. Aquest acord, sense el vistiplau dels comuns, va ser el detonant de la sortida del govern d'En Comú Podem. Així ho va anunciar la portaveu Carla Aguilar-Cunill en una roda de premsa en què no va ser-hi present Hermán Pinedo.

Després de desvetllar-se la continuïtat de Pinedo a l'equip de govern, aquest quedarà configurat amb 13 regidors: set d'ERC, tres de JxTGN, dos de la CUP i Hermán Pinedo. Un per sota de la majoria. Caldrà veure qui assumirà les competències que fins ara tenia Carla Aguilar-Cunill, que a més era la primera tinent d'alcalde.

Així doncs, amb aquest moviment, ECP perd un dels seus dos representants a Tarragona. La formació té previst denunciar-lo al pacte anti transfuguisme.

Hermán Pinedo s'explica

En una publicació a les xarxes socials, Hermán Pinedo ha confirmat la seva continuïtat a l'executiu municipal. En aquest sentit, creu «que l'acord programàtic que va presentar ahir el nou govern garanteix i enforteix aquest nou projecte de ciutat en totes les seves àrees».  Així mateix, l'ha definiti com «un acord programàtic netament d'esquerres que és també el d'ECP».

Així mateix, el regidor considera que «és un acord amb el qual em sento plenament identificat i que ofereix un futur prometedor per a la nostra ciutat». Alhora, Pinedo har econegut que «durant els últims mesos no m'he sentit gens còmode amb la situació interna, sobretot al veure com les negociacions d'ampliació de govern a Tarragona és teledirigien des de Barcelona».