Pla general de l'escenari del Teatre Metropol amb els tres guardonats als Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2019

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona homenatjaran l'escriptor Jaume Vidal Alcover

Se commemoren els 30 anys de la seva mort | L'edició se celebrarà el 29 de maig al Teatre Tarragona

Tarragona lliurarà els Premis Literaris 2020-2021 el pròxim dissabte 29 de maig. Després d'ajornar-se la passada primavera l'acte presencial a causa de la situació sanitària, es recupera l'esdeveniment amb l'estrena de l'espectacle 'Transportaccions', una reflexió sobre la traducció literària. Aquest servirà per retre homenatge a Jaume Vidal Alcover, l'autor que dona nom al premi en complir-se trenta anys de la seva mort. A més, és una edició de rècord de participació amb 468 treballs presentats.

L'acte se celebrarà a les 19 hores al  Teatre Tarragona. Totes aquelles persones que vulguin assistir-hi, poden recollir invitacions a les taquilles del teatre Tarragona a partir del 21 de maig en l'horari habitual fins a exhaurir les localitats o bé a través d'entrades.tarragona.cat. 

Torna el lliurament de premis presencial

L'edició 2020-2021 se celebrarà el 31è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, amb 149 novel·les presentades; el 21è Premi-beca de traducció  Vidal Alcover, amb 19 projectes presentats; i el 24è Premi de narrativa curta  per Internet Tinet, amb 300 relats presentats. 

En els últims anys l'esdeveniment ha servit per commemorar celebracions referides a escriptors  que han donat veu a la ciutat de Tarragona. El 2015  va ser Montserrat Abelló; el 2016, els 80 anys d'Olga Xirinacs; el 2017, el cinquantenari de la mort de Joan Antònio i Guàrdias; i el 2018, el centenari de Maria Aurèlia Capmany. L'any 2019, coincidint amb el 80è aniversari de la fi de la guerra, es va dedicar al col·lectiu d'autors que es van exiliar per les seves idees o pel fet d'utilitzar la llengua catalana.

L'any passat s'havia de celebrar la vintena convocatòria del Premi de Traducció Vidal Alcover, que ha significat una aportació important a la literatura catalana. Com que no es va poder celebrar, s'ha passat a retre homenatge a Jaume Vidal Alcover en aquest any.