L'arribada dels Reis d'Orient a Tarragona

Tarragona ho té tot a punt per la cavalcada dels Reis d'Orient

Arribaran per via marítima, després iniciaran la cavalcada pels carrers de la ciutat i, finalment, acabaran a la plaça de la Font

La tradicional cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient torna a Tarragona, però amb les últimes mesures implantades. Ho hauran de fer amb mascareta, així com tota la comitiva que els acompanya i el públic assistent a rebre'ls.

D'aquesta manera, complint amb les mesures decretades pel Departament de Salut en les últimes hores, Tarragona comptarà de nou amb l'esperada cavalcada que l'any passat es va haver de cancel·lar.

Des de l'Ajuntament de Tarragona, per tal d'evitar contagis, demana intentar mantenir la distància entre el públic, evitar les aglomeracions i, sobretot, en cas de tenir símptomes de covid o ser contacte estret en les últimes hores d'algun positiu, no assistir-hi.

Com ja s’ha anat anunciant, no es tiraran caramels, com a mesura de prevenció de concentracions de públic i contacte compartit entre persones. 

Horari, recorregut i finalització de la cavalcada a Tarragona

SSMM els Reis d'Orient arribaran per via marítima a Tarragona a les 18.15 hores. Des de terres de l'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat i seran saludats per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. 

Tot seguit, tindrà lloc el parlament de benvinguda que anirà a càrrec de la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, i una salutació per part de Ses Majestats des del balcó del Teatret del Serrallo.

A les 19 hores, des del carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis d'Orient, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona. En aquesta hi figuren —entre d’altres— la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat; la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties; i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant, que enguany celebra el seu centenari.   

L’itinerari que recorreran va de la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, al carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí i Portalet, per arribar finalment a la plaça de la Font.  

Cap a les 20.30 hores, aproximadament, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Reis d'Orient, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, Pau Ricomà, i el missatge final de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior.