Un jove esperant un bus a Tarragona envoltat de patinets.

Torna el bus nocturn a Tarragona i es posa en marxa un servei especial per Santa Tecla

A partir del dilluns 13 de setembre es posa en marxa l'horari d'hivern dels busos tarragonins

Arrenca el període lectiu i també entren en funcionament els horaris d'hivern de l'Empresa Municipal de Tarragona (EMT). A partir del dilluns 13 de setembre, el servei nocturn d'autobusos quedarà restablert. Cal recordar que aquesta línia va haver de ser suspesa a causa de la Covid-19, ja que les mesures de prevenció de la pandèmia feien incompatible el funcionament d'aquesta.

Així doncs, a partir d'aquest dilluns es tornen a recuperar les línies L71, L72 i L73. La línia L71 fa la ruta plaça Imperial-Sant Pere i Sant Pau; l'L72 va des de la plaça Imperial a la Granja, Bonavista i la Canonja; mentre que l'L73 va de la plaça Imperial Tarraco als Boscos.

Per a Jordi Fortuny, president de l'EMT, es tracta de la recuperació d'un «servei essencial que cobreix una demanda important de la ciutadania». Fortuny ha afegit que «cal que anem recuperant la normalitat, en la mesura que sigui possible, sempre que les condicions de seguretat i prevenció així ho permetin».

Servei de bus especial per a Santa Tecla

Setembre és sinònim de Festa Major a la ciutat de Tarragona. Des de l'EMT, amb la recuperació de les línies nocturnes, s'aposta per evitar l'ús del vehicle privat i ajudar la ciutadania a gaudir de la festa amb responsabilitat. És per això que des de l'EMT està previst reforçar aquest servei de bus nocturn amb més freqüència de pas.

Aquest increment de busos en l'horari nocturn es durà a terme del 15 al 16 de setembre i fins a la matinada del 25 al 26 de setembre.

A més, l'L73 —que va des de la plaça Imperial als Boscos—, durant aquests dies arribarà fins la Mora. Un cop hagi passat la Festa Major de Santa Tecla, l'horari del servei nocturn de bus serà l'habitual durant l'hivern: les nits de divendres cap a dissabte, i de dissabte cap a diumenge.

Busos llançadora per Santa Tecla

L'EMT recuperarà també el servei de llançadora entre l'aparcament dissuasiu L'Horta Gran i la zona d'aparcament propera al Nou Estadi durant les festes de Santa Tecla, des del 15 al 23 de setembre.

«Tot i que aquesta Santa Tecla encara no es recupera la plena normalitat, sí s'ha fet un esforç per oferir un programa de festes complet i que permeti la participació ciutadana» ha explicat Jordi Fortuny, motiu pel qual l'EMT «posa les eines que garanteixen una mobilitat de qualitat durant la cita més important del calendari festiu tarragoní».

Els horaris d'hivern dels busos de Tarragona

A banda d'aquests serveis especials per festes i de la recuperació del bus nocturn, l'EMT també recupera l'horari d'hivern des del dilluns 13 de setembre. Això significa que les línies des les platges (L16, L161 i L162) es retiren de la circulació i s'opta per reforçar el servei de l'L8 —Vall de l'Arrabassada-Hospital Joan XXIII—, l'L11 (Boscos-Enric d'Ossó) i l'L41 (Zona Educacional-Estació), unes línies que veuen com s'incrementa la seva demanda en aquesta època.

També entraran en funcionament els horaris lectius de l'L42 que va del Complex Educatiu a Via Roma 2, i l'L22, que finalitza recorregut a la parada Serrallo en comptes de Port Esportiu. 

Per consultar tots els horaris detallats i les línies de bus de l'EMT disponibles podeu visitar la seva pàgina web.